Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ίσως τα πιο ενδιαφέροντα σύνορα του κόσμου


Στα σύνορα μεταξύ των πόλεων Ipiales της Κολομβίας και Tulcán του Ισημερινού βρίσκονται ο πιο εκπληκτικός ναός της Κολομβίας και το πιο ακριβό σε συντήρηση νεκροταφείο του Ισημερινού.



Στην κολομβιανή πλευρά, λιγότερο από 10 μίλια από τα σύνορα με τον Ισημερινό, ο Las Lajas Sanctuary δεσπόζει σε ένα στενό, βαθύ φαράγγι με τον πετρώδη όγκου του. Η γοτθική ρυθμού εκκλησία, που χτίστηκε μεταξύ 1916 και 1949, υψώνεται 330 μέτρα από τον πυθμένα του φαραγγιού. Ο ποταμός Guáitara τρέχει κάτω από το κτίριο, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω μιας πέτρινης γέφυρας μήκους 160 ποδών.

Περισσότερα για το ναό Las Lajas δείτε εδώ.


Τέσσερα μίλια από τα σύνορα με την Κολομβία και 12 μίλια από το ναό, είναι η πόλη Tulcán του Ισημερινού, η οποία κατέχει δύο διακρίσεις: είναι η πόλη με το ψηλότερο υψόμετρο του Ισημερινού καθώς είναι χτισμένη στα 9.680 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και σε αυτήν βρίσκεται ένας από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους νεκροταφείων.

Στα 1930, ο Josè Maria Azael Franco ξεκίνησε να κουρεύει τους θάμνους που υπήρχαν στο νεκροταφείο όπου δούλευε, δίνοντάς τους σχήματα. Οι θάμνοι αυτοί μπορούν να ζήσουν μέχρι και 500 χρόνια και να φτάσουν τα 100 πόδια σε ύψος. Δεν σταμάτησε ποτέ και τελικά κάθε κυπαρίσσι μεταμορφώθηκε. Το δημοτικό νεκροταφείο του Tulcán διαθέτει πλέον πάνω από 100 τεράστιες, περίπλοκες δημιουργίες που καλύπτουν τον χώρο των τριών ακρ.


Θα περίμενε κανείς να δει θρησκευτικά θέματα σε έναν τέτοιο κήπο, αλλά από την πρώτη μέρα ο Franco εμπνεύστηκε από την χλωρίδα και την πανίδα του Ισημερινού, τους αυτόχθονες πολιτισμούς, καθώς και τα ζώα από τα νησιά Γκαλαπάγκος. Ο Franco επίσης εμπνεύστηκε από τους Ρωμαίους, τους Ίνκα, τους Αζτέκους και τους Αιγύπτιους. Ο Franco πέθανε το 1985, δυο χρόνια πριν το Υπουργείο Πολιτισμού του Ισημερινού ονομάσει τη δημιουργία του "φυσικό τουριστικό αξιοθέατο".

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου