Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Furore: ένα ιταλικό χωριό κρυμμένο μέσα σε ένα φιόρδ


Το Furore είναι ένα μικρό ιταλικό χωριό στην Ακτή του Αμάλφι στη νοτιοδυτική Ιταλία.



Πριν από πολύ καιρό, υπήρχε ένας μικρός οικισμός πάνω στο βουνό και με θέα προς τη θάλασσα, κατά μήκος ενός γραφικού δρόμου. Τα μονοπάτια και οι σκάλες που οδήγησαν στο χωριό δεν ήταν ορατά από την ακτή, οπότε το Furore παρέμεινε σχεδόν κρυμμένο από τους ταξιδιώτες. Αυτό έδωσε στο Furore το παρατσούκλι το "χωριό που δεν υπάρχει". Κάποια στιγμή ο δήμαρχος αποφάσισε ότι ήταν καιρός να μπει το μικρό χωριό στο χάρτη. Έτσι ζήτησε κάθε σπίτι να βαφτεί έτσι ώστε να μην μπορεί να διαφύγει από τη θέα των ταξιδιωτών που διέρχονται από το δρόμο. Η παράδοση διατηρείται μέχρι και σήμερα, προσκαλώντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κάθε Σεπτέμβριο να ζωγραφίσουν και να διακοσμήσουν τα κτίρια με τοιχογραφίες.


Το κύριο αξιοθέατο του Furore είναι ένα φιόρδ ή Fiordo. Πρόκειται για ένα ria -μια μακριά, στενή είσοδο που σχηματίζεται από τη μερική βύθιση της κοιλάδας του ρέματος Schiato που τρέχει από το βουνό στη θάλασσα. Το κυρίως χωριό βρίσκεται πλέον 300 μέτρα πιο πάνω, στο άνω Vallone di Furore.


Το φιόρδ διαπερνά ένα μονότοξο γεφύρι. Στο ύψους 30 μέτρων γεφύρι λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι το Διεθνές Πρωτάθλημα Κατάδυσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου