Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Lauterbrunnen: Η κοιλάδα με τους 72 καταρράκτες


Κρυμμένο στο Bernese Oberland των ελβετικών Άλπεων, περίπου 70 χλμ νοτιοανατολικά της Βέρνης, βρίσκεται η κοιλάδα του Lauterbrunnen, που θεωρείται μία από τις ομορφότερες κοιλάδες στην Ευρώπη.
 
 
 
Η κοιλάδα έχει πλάτος περίπου 1 χλμ και βρίσκεται μεταξύ γιγαντιαίων βράχων και κορυφών βουνών που υψώνονται σχεδόν κάθετα σε ύψος 300 μέτρων. Στο κάτω μέρος, το οποίο βρίσκεται μεταξύ πανύψηλων ασβεστολιθικών γκρεμών, βρίσκεται το χωριό Lauterbrunnen, που περιβάλλεται από τις τρεις πλευρές από τα όρη Eiger, Monch και Jungfrau.


Το όνομα Lauterbrunnen σημαίνει "πολλές πηγές" και προέρχεται από τους 72 καταρράκτες που αναβλύζουν στην κοιλάδα από τους βράχους. Ο πιο γνωστός από αυτούς είναι ο Staubbach που πέφτει από ύψος 300 μέτρων, καθιστώντας τον έναν από τους ψηλότερους στην Ευρώπη που δημιουργείται από μια συνεχή πτώση.


Ένα ακόμη εντυπωσιακό φαινόμενο είναι οι καταρράκτες Trümmelbach κρυμμένοι πίσω από ένα βουνό, και αποτελείται από μια σειρά από 10 παγετώνες που τρέφονται με καταρράκτες που μεταφέρει 20.000 λίτρα νερού το δευτερόλεπτο. Πέφτει από ύψος 200 μέτρων. Οι καταρράκτες ήταν αόρατοι μέχρι το 1877, όταν και λαξεύτηκε μια σήραγγα μέσα στο βουνό.


Οι βράχοι και οι καταρράκτες του Lauterbrunnen έχουν εμπνεύσει μουσικούς και συγγραφείς, ανάμεσα τους και ο Τόλκιν, ο οποίος εμπνεύστηκε τα Misty Mountains του Χόμπιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου