Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Τα χωριά-μινιατούρες του Bourton-on-the-Water


Το Bourton-on-the-Water είναι ένα χωριό και αστική κοινότητα του Gloucestershire στην Αγγλία που βρίσκεται σε μια μεγάλη κοιλάδα μέσα σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Το χωριό είναι γνωστό για την γραφική High Street, που πλαισιώνεται από μεγάλα χόρτα και τον ποταμό Windrush που την διατρέχει. Ο ποταμός διασχίζεται από πολλά χαμηλά, πέτρινα τοξωτά γεφύρια που έχουν οδηγήσει να αποκαλείται το Bourton-on-the-Water "Βενετία του Cotswolds". Το χωριό έχει πληθυσμό περίπου 3.200 κατοίκους, αλλά στην τουριστική περίοδο υπάρχουν περισσότεροι επισκέπτες απ' ότι οι κάτοικοι.




Το πιο διάσημο αξιοθέατο του Bourton-on-the-Water είναι ένα αντίγραφο του ίδιου του χωριού σε κλίμακα 1:9. Η ρεπλίκα κατασκευάστηκε το 1930 και άνοιξε το 1937, αντανακλά με ακρίβεια το χωριό όπως ήταν το 1936 και κατασκευάστηκε με αυθεντικά υλικά. Το μοντέλο χτίστηκε μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των παραθύρων της εκκλησίας, τους ξερούς πετρότοιχους και τις λεπτομέρειες των κτιρίων. Για τα δέντρα οι τεχνίτες χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά μπονσάι τα οποία κλάδεψαν προσεκτικά κάνοντας και αυτά σε κλίμακα.


Το χωριό-μοντέλο διαθέτει ένα χωριό-μοντέλο του ίδιους και κατ' επέκταση του χωριού. Αν κανείς προσέξει το χωριό-μοντέλο θα δει ένα ακόμα μοντέλο του μοντέλου!


Η ιδέα για το μοντέλο ήταν του C. A. Morris, ιδιοκτήτη του Old New Inn, στο πίσω μέρος του οποίου βρίσκεται το μοντέλο. Μαζί με τη σύζυγό του μέτρησαν με ακρίβεια το χωριό και άρχισαν να το κατασκευάζουν το 1936 με τη βοήθεια τοπικών τεχνιτών. Το χωριό άνοιξε για το κοινό πρώτη φορά στις 13 Μαΐου 1937 για τον εορτασμό της στέψης του βασιλιά Γεωργίου Στ'. Το μοντέλο ολοκληρώθηκε το 1940.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου