Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

5 εικονικές τοποθεσίες από κλασικά μουσικά άλμπουμ


Καθώς η μουσική γίνεται σχεδόν αποκλειστικά ψηφιακό αγαθό, οι ημέρες των ανεξίτηλων εξώφυλλων των άλμπουμ γίνονται όλο και σπάνια. Ωστόσο, κάποια εξώφυλλα είναι τόσο εικονικά που εξακολουθούν να δείχνουν πως είναι ένα ξεχωριστό σχέδιο. Πολλά από τα πιο αξέχαστα εξώφυλλα απεικονίζουν πραγματικές τοποθεσίες που μπορεί κανείς να επισκεφθεί.



Pink Floyd, Animals - Εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Battersea


Το τεράστιο εργοστάσιο χτίστηκε το 1929 για να παρέχει ενέργεια από κάρβουνο σε ένα μεγάλο μέρος του Λονδίνου. Ωστόσο, σήμερα το θυμούνται ως το σκηνικό στο εξώφυλλο του δίσκου Animals των Pink Floyd, όπου αιωρούνταν ένα τεράστιο γουρούνι. Το εργοστάσιο ήταν ανενεργό από το 1980, αλλά χάρη στη φήμη του, έχει ήδη σωθεί από την κατεδάφιση πολλές φορές.


Led Zeppelin, Houses of the Holy - Giant's Causeway


Οι εξαγωνικοί βραχώδεις σχηματισμοί της Ιρλανδίας, γνωστοί ως Giant's Causeway, πραγματικά μοιάζουν με ένα εξωπραγματικό τοπίο. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Led Zeppelin επέλεξαν αυτό το μέρος για το εξώφυλλο του πέμπτου δίσκου τους. Προστέθηκαν και μερικά γυμνά παιδιά που ανεβαίνουν τα βράχια και ολοκληρώθηκε το παράξενο αυτό μέρος



The Smiths, The Queen is Dead - Salford Lad's Club


Αν και το μέρος δεν φαίνεται στο εξώφυλλο του δίσκου των The Smiths, το συγκρότημα τράβηξε μια φωτογραφία έξω από το κλαμπ για το εσώφυλλο.



Midnight Oil, Diesel and Dirt - The Burra Homestead


Λίγο κάτι παραπάνω από μια ετοιμόρροπη αγροικία, αυτό το απομονωμένο σπίτι στη νότια Αυστραλία έγινε σχεδόν άμεσα αναγνωρίσιμο ως το κτίριο από τον δίσκο των Midnight Oil, Diesel and Dirt. Σήμερα, η μικρή φάρμα είναι ίδια όπως το 1987. Είναι σε ιδιωτική περιουσία, αλλά οι φανατικοί του συγκροτήματος μπορούν να την δουν από το δρόμο.



U2, The Joshua Tree


Οι U2 χρησιμοποίησαν για τίτλο του πέμπτου τους δίσκο ένα δέντρο της αμερικανικής ερήμου το οποίο εμφανίζεται στο εξώφυλλο του δίσκου. Με την επιτυχία του άλμπουμ, το δέντρο έγινε δημοφιλές μέρος για όσους από τους οπαδούς μπορούσαν να το βρουν (υπάρχει μια παρερμηνεία ότι το δέντρο βρίσκεται στο Joshua Tree National Park, αλλά στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες μίλια μακριά). Το δέντρο έπεσε κάποια στιγμή γύρω στο 2000, αλλά οι οπαδοί του συγκροτήματος εξακολουθούν να το επισκέπτονται αφήνοντας αφιερώματα, πλάκες και μηνύματα στους βράχους.


από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου