Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η "νανό-Βίβλος" χωράει σε ένα chip όσο το μέγεθος ενός κόκκου ζάχαρης


Δεν μπορεί κανείς να την διαβάσει, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Οι ερευνητές στο Russell Berrie Nanotechnology Institute του Ισραήλ έβαλαν μια εβραϊκή Βίβλο σε ένα chip όσο ένας κόκκος ζάχαρης ώστε να παρουσιάσουν το μέγεθος στο οποίο δουλεύουν.

"Συνειδητοποιήσαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε βρει έναν ενδιαφέροντα τρόπο ώστε να εισάγουμε την νανοτεχνολογία στο ευρύ κοινό. Θέλουμε ο κόσμος να σκεφτεί τις απίστευτα μικροσκοπικές διαστάσεις στις οποίες μπορούμε σήμερα να δημιουργήσουμε πολύπλοκα συστήματα για την επεξεργασία, την αποθήκευση και τον διαμοιρασμό δεδομένων", λέει ο Dr. Ohad Zohar.

Η Nano Bible είναι γραμμένη σε μια εξαιρετικά λεπτή φέτα πυριτίου επικαλυμμένη με ένα στρώμα χρυσού που είναι λεπτότερη από 100 άτομα. Για να χαράξουν τα εβραϊκά γράμματα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια εστιασμένη δέσμη ιόντων για να χαράξουν το στρώμα χρυσού.

Η Nano Bible εκτίθεται στο Shrine of the Book στο Μουσείο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για μερικές απίστευτες μεταφορές για να δείτε πόσο μικροσκοπική είναι η νανοτεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου