Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Το μοντέλο του σιδηρόδρομου του Μέιν


Μια ηλικιωμένη χήρα εξακολουθεί να λειτουργεί το απίστευτα λεπτομερές μοντέλο, που η ίδια και ο σύζυγός της έφτιαξαν με το χέρι.
Στο Jonesport του Μέιν των ΗΠΑ, η 83χρονη -σήμερα- Helen Beal Helen συνεχίζει να λειτουργεί το μοντέλο που είχε φτιάξει με τον σύζυγό της, Harold. Οι δυο τους πέρασαν 20 χρόνιασυναρμολογώντας το εντυπωσιακό σιδηροδρομικό μοντέλο.


Ο Buz λάτρευε τα τρένα, οπότε ο ίδιος και η σύζυγός του αποφάσισαν να ασχοληθούν με το χόμπι του. Κομμάτι-κομμάτι, πέρασαν τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες κατασκευάζοντας σπίτια, αποθήκες τρένων και μινιατούρες κτιρίων που θαύμαζαν από τις φωτογραφίες που είχαν μαζέψει. Κάποια στιγμή έφτιαξαν μια πλατφόρμα -συνολικής επιφάνειας 83,5 τετ. μέτρων- δίπλα στο σπίτι τους. Ο Buz όμως πέθανε το 2012 σε ηλικία 75 ετών.


Η Helen και ο Buz δέχονταν επισκέπτες στο μοντέλο τους. Ακόμη και σήμερα, η Helen γελάει ευχαριστημένη όταν το τρένο ξεκινάει για τις ομάδες τουριστών. Σε μια γωνιά του δωματίου υπάρχουν χάρτες όπου η Helen ενθαρρύνει τους επισκέπτες να βάλουν μια καρφίτσα στη χώρα ή την πόλη από όπου προέρχονται. Όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει το μοντέλο, το έχουν επισκεφτεί κόσμος και από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και από πολλές άλλες χώρες.

Το μοντέλο του σπιτιού του Στίβεν Κινγκ

Η χειροτεχνία και η διάταξη του χώρου είναι όμορφα. Τα ανάγλυφα συνδυάζονται με αποθήκες τρένων. Αν κάποιος είναι προσεκτικός, θα δει ένα μοντέλο του σπιτιού του Στίβεν Κινγκ, το οποίο είναι χτισμένο από φωτογραφίες του ίδιου του συγγραφέα. Στο μοντέλο υπάρχουν ανθρωπάκια που κάνουν ράφτινγκ σε έναν ποταμό, μικροσκοπικά αυτοκίνητα -σύγχρονα και παλιά- που είναι σταθμευμένα δεξιά και αριστερά και το αγαπημένο σημείο της Helen, ένα απομονωμένο σπίτι σε έναν λόφο σε μια άκρη του μοντέλου.


Η Helen ελπίζει ότι κάποια μέρα, κάποιο μουσείο θα ενδιαφερθεί για τον σιδηρόδρομο και θα τον προσθέσει στη συλλογή του.

Το αγαπημένο σημείο της Helen στον λόφο στο βάθος

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου