Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Το Μέγαρο της Φιλαρμονικής του Έλβα στο Αμβούργο από 20.000 τουβλάκια LEGO


Από την Ακρόπολη με τα 120.000 τουβλάκια, τον κινούμενο Σίσυφο και την Κόλαση του Δάντη, μέχρι το Red Keep του Game of Thrones, τον ψηλότερο πύργο, το κάστρο Χόγκουαρτς και διάφορα άλλα αξιοθέατα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν δημιουργήσει διάφορες κατασκευές με τουβλάκια LEGO. Τώρα, σειρά είχε ένα από τα πιο αναμενόμενα κτήρια της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, η αίθουσα συναυλιών Elbphilharmonie (Μέγαρο της Φιλαρμονικής του Έλβα) στο Αμβούργο.
Ο γλύπτης LEGO Brick Monkey αναδημιούργησε το έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Herzog & de Meuron με απίστευτη λεπτομέρεια. Με τη χρήση 20.000 κομματιών, το μοντέλο ανοίγει για να αποκαλυφτεί το εσωτερικό της αίθουσας συναυλιών. Ο Brick Monkey χρειάστηκε 110 ώρες για την κατασκευή του μοντέλου, που έχει μήκος 1,2 μέτρα, ύψος 1 μέτρο και ζυγίζει σχεδόν 25 κιλά.

Η Φιλαρμονία του Έλβα είναι αίθουσα συναυλιών που βρίσκεται στο Αμβούργο, πάνω στο νησί Γκράσμπροοκ, στον ποταμό Έλβα. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 11 Ιανουαρίου του 2017, 10 χρόνια μετά την οικοδόμηση. Το ύψος του κτηρίου είναι 110 μέτρα. Εκτός από τη μεγάλη αίθουσα συναυλιών με 2.100 θέσεις, υπάρχει μια μικρή αίθουσα συναυλιών με 550 θέσεις, ξενοδοχείο με 244 δωμάτια, 45 διαμερίσματα, καταστήματα, εστιατόρια και χώροι στάθμευσης. Στον 8ο όροφο υπάρχει εξέδρα δωρεάν παρατήρησης. - πηγήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου