Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η τοποθεσία που γυρίστηκε το M*A*S*H


Το κινητό στρατιωτικό νοσοκομείο που υποτίθεται ήταν στην Κορέα, είχε στηθεί στους λόφους της Σάντα Μόνικα




Οι ηθοποιοί της 2ης σεζόν, 1974. Από τα αριστερά και σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού: Loretta Swit, Larry Linville, Wayne Rogers, Gary Burghoff, McLean Stevenson, Alan Alda - πηγή

Έχουν περάσει πάνω από τρεις δεκαετίες από τότε που ο Hawkeye Pierce και η ομάδα γιατρών, νοσοκόμων και στρατιωτών εμφανίστηκαν στην μικρή οθόνη. Οι νοσταλγοί του M*A*S*H όμως μπορούν να επισκεφτούν το πραγματικό μέρος όπου βρισκόταν το στρατιωτικό νοσοκομείο, και δεν εννοούμε την Κορέα.



Το σκηνικό δημιουργήθηκε σε ένα κινηματογραφικό ράντσο που ανήκει στην 20th Century Fox και το οποίο βρίσκεται στα βουνά της Σάντα Μόνικα. Για περισσότερο από μια δεκαετία, μεταξύ του 1972 και του 1983, οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν σε αυτό το μέρος. Η περιοχή αργότερα δόθηκε και έγινε μέρος του Εθνικού πάρκου Malibu Creek, με πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που διασχίζουν τις τοποθεσίες του M*A*S*H.



Αρκετά χρόνια μετά τη λήξη των γυρισμάτων, τα σκηνικά που έμειναν πίσω σκουριάζουν, είναι κατάφυτα και σχεδόν μη αναγνωρίσιμα. Το 2007, μια μερική αποκατάσταση εξασφάλισε την αποκατάσταση φορτηγών και τραπεζιών που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά, προστέθηκαν πίνακες με πληροφορίες και φωτογραφίες, ενώ καθαρίστηκε και ένα μονοπάτι για να μπορεί κανείς να φτάνει στο χώρο προσγείωσης του ελικοπτέρου που εμφανίζεται στη σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου