Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Το αγόρι που ουρεί στην κοιλάδα Iya


Ένα άγαλμα που ανεγέρθηκε σε έναν κακόφημο βράχο, όπου τα νεαρά αγόρια ουρούν επικίνδυνα για να αποδείξουν το θάρρος τους.Δείτε ακόμη:
Τα διάφορα κουστούμια του Manneken Pis
Τα αγάλματα στις Βρυξέλλες που ... ουρούν

Η κοιλάδα Iya είναι μια μαγευτική, απομονωμένη περιοχή στην δυτική Τόκουσιμα που χαρακτηρίζεται από υψηλές κορυφές που υψώνονται πάνω από έναν οφιοειδή ποταμό που διασχίζει την κοιλάδα πολύ πιο κάτω. Ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία σε αυτό το όμορφο αλλά ύπουλο τοπίο είναι η Nana Magari (Επτά Καμπύλες), ένας μικρός βράχος που καταλήγει σε ένα απότομο πέσιμο 200 μέτρων. Είναι, με άλλα λόγια, ένα μέρος όπου μόνο οι πιο γενναίοι θα τολμούσαν να ουρήσουν.


Όπως αναφέρει μια παλιά ιστορία, οι ταξιδιώτες και τα ντόπια παιδιά ανεβαίνουν στη Nana Magari για να ανακουφιστούν, αποδεικνύοντας έτσι την τόλμη τους σε όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει. Σε ένα τόσο μαγευτικό ύψος, σε μια τέτοια επικίνδυνη θέση, ένα χαλαρό μυαλό και δύο σταθερά πόδια κάνουν τη διαφορά μεταξύ της ικανοποίησης και του αιφνίδιου θανάτου.


Σήμερα, το άκρο του γκρεμού κοσμεί ένα άγαλμα ενός νεαρού αγοριού. Φημολογείται ότι στήθηκε με σκοπό να αποθαρρυνθούν οι ντόπιοι που θέλουν να αποδείξουν το θάρρος τους. Έτσι, το άγαλμα της κοιλάδας Iya έχει γίνει σύμβολο θάρρους στην τοπική λαϊκή τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου