Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Πιλότος κατασκοπευτικού αεροσκάφους συλλαμβάνει εκπληκτικά κοντινά του Βόρειου Σέλαος


Πολλοί φωτογράφοι θέλουν να απαθανατίσουν το Βόρειο Σέλας, αλλά κανείς δεν το έχει καταφέρει όπως ο Ross Franquemont.



Ο Franquemont είναι πιλότος ενός U-2 και έχει πάθος για την φωτογραφία. Σε μια πρόσφατη αποστολή από την Αγγλία, συνάντησε στα 70.000 πόδια το Βόρειο Σέλας όπου κατάφερε και τράβηξε εκπληκτικές φωτογραφίες.


Το U-2, γνωστό και ως "Dragon Lady", είναι ένα αναγνωριστικό μεγάλου υψομέτρου αεροσκάφος που παρουσιάστηκε στα 1950. Παλιότερα, στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, το χρησιμοποιούσε η CIA για τη συλλογή πληροφοριών, αλλά πλέον επιχειρεί υπό την Πολεμική Αεροπορία.


Οι φωτογραφίες δείχνουν τα πράσινα και κόκκινα χρώματα του Βόρειου Σέλαος στον ουρανό. Δείχνουν πόσο ζωντανά είναι τα χρώματα, ανεξάρτητα από το υψόμετρο.


"Για να τραβήξω τις φωτογραφίες, έπρεπε να χρησιμοποιήσω αρκετά γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, όχι γρηγορότερη από ένα δευτερόλεπτο. Ο ευρυγώνιος φακός μου έχει f/2.8 και για να τραβήξω το οτιδήποτε έπρεπε να το ISO να είναι περίπου 8000. Ήξερα ότι η κίνηση θα ήταν ένα θέμα. Βρήκα ότι για να τραβήξω ακόμα πιο εντυπωσιακά πλάνα, έπρεπε να επιταχύνω ακόμα περισσότερο το κλείστρο, εξαιτίας του πόσο γρήγορα άλλαζε και το Σέλας. Αυτό σήμαινε ακόμα υψηλότερο ISO. Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες έχουν αξιοσημείωτο κόκκο από το υψηλό ISO".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου