Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Φωτογραφίες που έχουν γράψει ιστορία

Ο εξερευνητής Ρομπέρ Πέρι ψάχνει να βρει γη στον ορίζοντα μετά την τρίτη προσπάθειά του να φτάσει στο Βόρειο Πόλο το 1909. Το επιτυχημένο ταξίδι του, έκανε τον Πέρι τον πρώτο που έφτασε στην περιοχή.

Από την πρώτη κοντινή φωτογραφία μιας αράχνης μέχρι τις πρώτες υποβρύχιες έγχρωμες φωτογραφίες, αυτές οι πρωτοποριακές εικόνες αποτυπώνουν το πνεύμα της εξερεύνησης.



Ο βοτανολόγος Ντέιβιντ Φαρτσιλντ χρησιμοποίησε μια κάμερα μήκους 3,7 μέτρων, με το παρατσούκλι "Long Tom", για να συλλάβει αυτήν την μεγεθυσμένη εικόνα μιας αράχνης (wolf spider) για το θέμα του στο National Geographic το 1913, "The Monsters of Our Back Yards" (Τα Τέρατα της Αυλής μας).

Η ηθοποιός Lulu McGrath σε σκηνή της βωβής ταινίας Wonders of the Sea του 1922. Η παραγωγός εταιρεία, η Williamson's Undersea Wonders, ειδικευόταν στη λήψη ταινιών και φωτογραφιών μέσα από μια θύρα στο πατενταρισμένο υποβρύχιο θάλαμό της.

Αυτή η φωτογραφία ενός porkfish εμφανίστηκε σε άρθρο του National Geographic του 1927 με τις πρώτες υποβρύχιες έγχρωμες φωτογραφίες. Ο φωτογράφος την τράβηξε χρησιμοποιώντας autochrome, την πρώτη μέθοδο έγχρωμης φωτογραφίας.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1925 και δείχνει τη Σφίγγα της Γκίζας πριν ανασκαφεί πλήρως. Όταν η Σφίγγα αποκαλύφθηκε, ο αρχισυντάκτης του National Geographic προειδοποίησε το προσωπικό του να μην χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία επειδή ήταν "πολύ ξεπερασμένη".

Φωτογραφία του Αγάλματος της Ελευθερίας που εμφανίστηκε σε ένα άρθρο του National Geographic το 1930 και είναι από τις πρώτες επιτυχείς εναέριες έγχρωμες φωτογραφίες. Ο φωτογράφος χρησιμοποίησε τη διαδικασία Finlay, μια διαδικασία που απαιτούσε μικρότερη έκθεση από το autochrome.

Όταν το National Geographic δημοσίευσε αυτή την φωτογραφία από τη Νότια Ντακότα το 1936, ήταν η φωτογραφία που είχε ληφθεί από το υψηλότερο σημείο μέχρι τότε. Η εικόνα τραβήχτηκε από το Explorer II, ένα εξερευνητικό μπαλόνι ηλίου, το πρώτο σκάφος που έφτασε στη στρατόσφαιρα.

Το 1937, το National Geographic δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία φυσικού χρώματος μιας ηλιακής έκλειψης.

από: national geographic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου