Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

The Dream Garden, μια τοιχογραφία από γυαλί στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια

 
Η τοιχογραφία που αποτελείται από 100.000 κομμάτια από φυσητό γυαλί, μέχρι πρόσφατα ήταν η μεγαλύτερη γυάλινη τοιχογραφία στις ΗΠΑ.
 
 


Κοντά στο Curtis Center της; Φιλαδέλφεια στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ βρίσκεται μια μοναδική τοιχογραφία που ονομάζεται "The Dream Garden".
 


Η τοιχογραφία, που σχεδίασε ο Λούις Τίφανι και είναι βασισμένο σε ένα τοπίο του Αμερικανού ζωγράφου και εικονογράφου Maxfield Parrish, χρειάστηκε 6 μήνες για να εγκατασταθεί το 1916. Η τοιχογραφία έχει διαστάσεις 15 επί 49 πόδια και αποτελείται από 100.000 κομμάτια γυαλιού με πάνω από 260 χρωματικούς τόνους καθιστώντας την το μεγαλύτερο έργο Tiffany στον κόσμο. Μέχρι το 2007, όταν την ξεπέρασε η τοιχογραφία του Wing Lung Bank στην Αλάμπρα της Καλιφόρνια, η τοιχογραφία ήταν η μεγαλύτερη του είδους στις ΗΠΑ.
 

 
Αν και στα τέλη της δεκαετίας του 1990 υπήρξε μια προσπάθεια να πουληθεί έναντι 9 εκατομμύριων δολαρίων σε έναν ιδιοκτήτη καζίνο, η Φιλαδέλφεια χαρακτήρισε την τοιχογραφία ως "ιστορικό αντικείμενο" και σταμάτησε την πώληση. Τελικά, η κυριότητά της παραδόθηκε από κοινού σε τέσσερα πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου