Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το μυστηριώδης νεκροταφείο αγκυρών της Πορτογαλίας


Το Cemitério das Âncoras της Πορτογαλίας, απλώνεται στους αμμόλοφους της παραλίας Barril στο νησί Tavira.



Παρατεταγμένες με σχεδόν στρατιωτική ακρίβεια, εκατοντάδες σκουριασμένες άγκυρες είναι εκεί για να θυμίζουν την αλιεία του τόνου στην Πορτογαλία και τις γενείς των ψαράδων των οποίων η επιβίωση εξαφανίστηκε μαζί με τον τόνο.


Το νησί Tavira (Ilha de Tavira) αγκαλιάζει τη γραφική νότια ακτή Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τη μακριά και λεπτή ακτή των 11 χλμ. Μέρος της προστατευόμενης περιοχής Ria Formosa, το νησί Tavira μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Αλγκάρβε, μερικές από τις οποίες είναι οι αγαπημένες των γυμνιστών.



Κάντε μερικά βήματα πέρα από την παραλία -όχι πάρα πολλά, καθώς το νησί έχει μόλις 150 μέτρα με 1 χλμ. πλάτος- και θα βρείτε ένα περίεργο θέαμα στους αμμόλοφους. Ένα νεκροταφείο αγκυρών.



Το Cemitério das Âncoras, όπως είναι γνωστό στα πορτογαλικά, είναι μια παράξενη και απροσδόκητη συνάθροιση αρκετών εκατοντάδων σιδερένιων αγκυρών. Παρατημένες και σκουριασμένες από τα πολλά χρόνια χρήσης και ακόμη περισσότερο από τα χρόνια της αχρηστίας, οι άγκυρες είναι τοποθετημένες με τον έναν γάντζο να κοιτάει στον αέρα και το άλλο στο υγρό, φιλόξενο έδαφος του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου