Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ξεφοντάρετε πανεύκολα τις φωτογραφίες σας online


Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά μπορεί και να σας φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Το εργαλείο ονομάζεται Clipping Magic, και με τη βοήθεια του μπορείτε να αφαιρέσετε το φόντο των φωτογραφιών σας. Εννοείτε δεν κάνει τη δουλειά που κάνει το Adobe Photoshop, αλλά για γρήγορα αποτελέσματα και εύκολα φόντα, είναι μια καλή λύση.

Απλά ανεβάζετε την φωτογραφία σας (upload), επιλέγεται την περιοχή που δεν θέλετε με το κόκκινο και την περιοχή που θέλετε με το πράσινο. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ιστοσελίδας!


Δεν χρειάζεται να μαρκάρετε ακριβώς την περιοχή που θέλετε να πετάξετε ή να κρατήσετε. Ένα απλό πέρασμα μόνο φτάνει. Δείτε το παράδειγμα με την φωτογραφία που ανέβασα για να το δοκιμάσω.




Έγραψα στην αρχή πως ενώ έχει καλά αποτελέσματα, δεν είναι και τόσο ακριβές, καθώς αφήνει μερικά σημεία. Και αυτό γιατί ακόμα είναι στην πρώτη του έκδοση και συνεχώς βελτιώνεται.

Οι σχεδιαστές του εργαλείου αναφέρουν ότι τα θολά και αχνά άκρα δίνουν άσχημα αποτελέσματα και ο αλγόριθμος έχει ζητήματα με τα διάφανα ρούχα καθώς και με τα μαλλιά.

4 σχόλια:

  1. Το_προσπάθησα_αλλά_δν_ξέρω_για_ποιο_λόγο_δν_λειτούργησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέρνεις και ρίχνεις (drag and drop) την φωτογραφία που έχεις αποθηκευμένη στον υπολογιστή σου στο πλαίσιο πάνω-πάνω ή πατάς "choose file" για να την βρεις.
      Για την περιοχή που θέλεις να "πετάξεις, επιλέγεις το κόκκινο (-) και απλά σέρνεις το ποντίκι για να κάνεις μια γραμμή.
      Παρομοίως, για την περιοχή που θες να κρατήσεις, επιλέγεις το πράσινο (+) και κάνεις μια γραμμή. Αναλόγως τη σύνδεση και το μέγεθος της εικόνας, περιμένεις για το αποτέλεσμα.
      Δες και το άλλο που παράδειγμα (με τη μέδουσα) που έκανα και ανέβασα.

      Διαγραφή
  2. σε_ευχαριστω_για_την_απαντηση.Δν_μου_ηρθε_καποια_ενημερωση_για_αυτο_και_δεν_απήντησα_νωρίτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Ενημέρωση θα σου έρθει αν εγγραφείς να λαμβάνεις ενημερώσεις στα "Σχόλια", δεξιά εκεί που λέει "Εγγραφή στο Ξωτικό" και έχει και για τα σχόλια. Αλλά και πάλι, δεν έγινε κάτι. Αρκεί να κατάφερες να δουλέψεις με τη σελίδα.

      Διαγραφή