Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου τραβηγμένη με τη μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή του κόσμου!


Η "Great Picture" έχει διαστάσεις 32,6x9,5 μέτρα και κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη, ενιαία, τυπωμένη φωτογραφία. Η κάμερα με την οποία τραβήχτηκε κατέχει επίσης το ρεκόρ ως η μεγαλύτερη στον κόσμο.Η φωτογραφία δημιουργήθηκε το 2006 από έξι καλλιτέχνες, τους Jerry Burchfield, Mark Chamberlain, Jacques Garnier, Rob Johnson, Douglas McCulloh και Clayton Spada, με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών.


Μετέτρεψαν ένα εγκαταλελειμμένο υπόστεγο ενός μαχητικού F/A-18 στην μεγαλύτερη pinhole κάμερα, σκοτεινιάζοντας και σφραγίζοντας το εσωτερικό από το εξωτερικό φως. Μια οπή -διαμέτρου 0,635 εκατοστών- στο κέντρο των μεταλλικών πορτών του υπόστεγου χρησίμευσε ως το διάφραγμα της κάμερας.

Οι καλλιτέχνες και οι εθελοντές τοποθετούν τη μουσελίνα της "Great Picture" στο υπόστεγο-φωτογραφική μηχανή - φωτογραφία

Ένα ενιαίο κομμάτι μουσελίνας έγινε ευαίσθητο στο φως αφού επικαλύφτηκε με 80 λίτρα ζελατίνης αλογονιδίου του αργύρου και στη συνέχεια κρεμάστηκε από την οροφή σε απόσταση περίπου 24 μέτρων από την οπή και 4,6 μέτρα πάνω από το δάπεδο στην μεταλλική πόρτα του υπόστεγου. Η απόσταση μεταξύ της οπής και του υφάσματος προσδιορίστηκε στα 17 μέτρα για καλύτερη κάλυψη, και ο χρόνος έκθεσης υπολογίστηκε σε 35 λεπτά.


Το υπόστεγο-κάμερα κατέγραψε ένα πανόραμα του τι βρισκόταν στην άλλη πλευρά της πόρτας. Μια εικόνα του πρώην El Toro Marine Corps Air Station με τους San Joaquin Hills στο παρασκήνιο, εμφανίστηκε ανάποδα και στραμένη από τα αριστερά προς τα δεξιά στο "φιλμ", όταν προβλήθηκε μέσα από την μικροσκοπική τρύπα στην μεταλλική πόρτα του υπόστεγου.

Το αδιαφανές αρνητικό αναπτύχθηκε από 80 εθελοντές, μέσα σε πέντε ώρες σε μια πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, με 2.300 λίτρα υγρού και 4.500 λίτρα σταθεροποιητή που διοχετεύτηκαν με αντλίες υψηλής πίεσης. Η φωτογραφία στη συνέχεια ξεπλύθηκε χρησιμοποιώντας μάνικες πυροσβεστικής.


Το Smithsonian National Air and Space Museum θα εκθέσει την 0,31 τετ. μέτρων "Great Picture" στο Steven F. Udvar-Hazy Center στο Chantilly της Βιρτζίνια από τις 26 Απριλίου μέχρι τον Νοέμβριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου