Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κοιτάξτε κάτω! Οι καλύτεροι skywalks του κόσμου!


Μιας και είναι έτοιμος να ανοίξει για το κοινό ο Glacier Skywalk στον Καναδά, δείτε μερικούς από τους καλύτερους skywalks του κόσμου.Glacier skywalk, Εθνικό Πάρκο Jasper, Αλμπέρτα, Καναδάς (φωτογραφία στην αρχή)
Εκτείνεται πάνω από τις βραχώδεις πλαγιές των Καναδικών Βραχωδών Όρων, ο πιο νεόκτιστος skywalk του κόσμου επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν μια βόλτα 275 μέτρα πάνω από την κοιλάδα Sunwapta. Ένας μεταλλικός διάδρομος οδηγεί σε μια πλατφόρμα από γυαλί με εντυπωσιακή θέα προς τις βουνοκορφές και την δασώδη κοιλάδα.


Skypoint Climb, Surfers Paradise, Χρυσή Ακτή, Κουίνσλαντ, Αυστραλία


Η Sydney Bridge Climb μπορεί να είναι λιγότερο γνωστή, αλλά όχι λιγότερο τρομακτική, αφού βρίσκεται στον ύψους 322 μέτρων ουρανοξύστη Q1 στο Surfers Paradise της Χρυσής Ακτής του Κουίνσλαντ. Ξεκινώντας από το επίπεδο 77 στα 240 μέτρα, όσοι θέλουν να απολαύσουν την απρόσκοπτη θέα στην ακτή ανεβαίνουν άλλα 30 μέτρα.


Grand Canyon skywalk, Αριζόνα, ΗΠΑ


Προεξέχει 21 μέτρα από το χείλος του φαραγγιού στο Eagle Point. Ο γυάλινος skywalk επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν μεταξύ 150 και 240 μέτρων πάνω από τον πάτο του φαραγγιού.


Auckland Sky Tower, Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία


Μόλις κάποιος φορέσει την πορτοκαλί στολή και προσδεθεί, περπατούν κατά μήκος ενός στενού διαδρόμου -χωρίς κουπαστές- στα 192 μέτρα πάνω από την πόλη και το λιμάνι της. Σαν μην είναι αρκετό αυτό, οι υπεύθυνοι προκαλούν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν διάφορα παλαβά κόλπα όπως να γείρουν στον αέρα.


Skywalk στον Πύργο Μακάου, Μακάου


Οι επισκέπτες περπατούν στην πλάτους 1,8 μέτρων εξωτερική περίμετρο που κυκλώνει τον ύψους 330 μέτρων πύργο, έναν από τους ψξλότερους του κόσμου. Αν κάποιος θέλει περισσότερες συγκινήσεις, προσφέρεται επίσης το υψηλότερο Bungee jumping του κόσμου και μια ακόμη ανάβαση όπου οι επισκέπτες περπατούν για 100 μέτρα μέχρι τις κατακόρυφες σκάλες του ιστού για να φτάσουν στην κορυφή.


The Ledge, Σικάγο, ΗΠΑ


Στην ταινία του 1986 "Ferris Bueller's Day Off" (Η πιο κουφή μέρα του Ferri Bueller), οι τρεις φίλοι βγάζουν τα κεφάλια τους από το γυαλί για να θαυμάσουν την θέα του Σικάγο. Η σκηνή είναι τραβηγμένη στον 103ο όροφο του Willis Tower. Το ίδιο έκαναν και πολλοί επισκέπτες οπότε οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια γυάλινη πλατφόρμα, την Ledge. Τώρα δεν χρειάζεται κανείς να τεντώνει το λαιμό του, απλά μπαίνει σε ένα γυάλινο κουτί που εκτείνεται 1,3 μέτρα από τον ουρανοξύστη σε ύψος 400 μέτρα. Μια ημέρα με καθαρή ατμόσφαιρα μπορεί κανείς να δει τέσσερις πολιτείες!


Πεζογέφυρα Tiefenbachkogl, Βόρειο Τιρόλο, Αυστρία


Περπατήστε στην μήκους 20 μέτρων κουπαστή για μια πανοραμική θέα των Άλπεων Ötztal, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης κορυφής, την Wildspitze με ύψος 3.766 μέτρα. Βρίσκεται στην κορυφή του σταθμό Tiefenbach στο αυστριακό Τιρόλο.


Supertree Grove, Σιγκαπούρη


Το άλσος είναι ένα σύμπλεγμα από 12 γιγάντια "δέντρα" που φωτίζονται τη νύχτα για να δημιουργήσουν ένα φουτουριστικό κήπο. Ένας διάδρομος μήκους 120 μέτρων και σε ύψος 22 μέτρων περνάει μέσα από τα ατσάλινα δέντρα παρέχοντας στους επισκέπτες μια πανοραμική θέα της περιοχής Marina Bay.

από: the guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου