Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το μυστήριο του λευκού αλόγου στις πλαγιές ενός αγγλικού λόφου


Ένα γιγαντιαίο λευκό άλογο σε έναν αγγλικό λόφο που μπορεί να δημιουργήθηκε ώστε να μην μοιάζει με άλογο.


Το Westbury White Horse βρίσκεται κοντά σε ένα αρχαίο ιστορικό φρούριο και δημιουργήθηκε πριν από 300 χρόνια, αλλά κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος γιατί ή από ποιόν.

Το σημερινό άσπρο άλογο που βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου Bratton χαράχτηκε το 1778, αλλά κάτι υπήρχε στο λόφο για πάνω από 3.000 χρόνια. Στην προϊστορία, το μέρος ήταν στην πραγματικότητα ένα ύψωμα, όπως αποδεικνύεται από τα ανθρώπινα λείψανα που έχουν βρεθεί στο λόφο. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι υπήρχε μια άλλη μορφή πάνω στο λόφο, καθώς και ότι δεν ήταν άλογο. Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το τι μορφή είχε το προηγούμενο ανάγλυφο, έχει καταστραφεί από το σημερινό άσπρο άλογο. Παρόλα αυτά η προέλευση του σχεδίου με το άλογο, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιο πρόσφατο, είναι εξίσου πλούσια σε μυστήριο.


Κανείς δεν είναι σίγουρος για το ποιος το δημιούργησε πάνω στο λόφο, αλλά υπάρχουν καταγραφές που το χρονολογούν στα 1700. Υπάρχουν σκέψεις ότι το άλογο δημιουργήθηκε ως μνημείο για μια επιτυχημένη μάχη, αν και δεν έχουν βρεθεί συγκεκριμένα στοιχεία. Το άλογο ήταν επίσης το εραλδικό σύμβολο μιας βασιλικής οικογένειας του 18ου αιώνα και ίσως να προέρχεται από αυτήν την οικογένεια. Και αυτό βέβαια αποτελεί εικασία.

Πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε τσιμέντο για να φτιαχτεί από την αρχή το μυστηριώδες Westbury White Horse, καθαρίστηκε και αποκαταστάθηκε το 2007, όμως τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το μνημείο και ήδη δείχνει σημάδια φθοράς.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου