Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

10 από τις πιο εκπληκτικές δημιουργίες του Burning Man


Στα τέλη Αυγούστου (25 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου) διοργανώθηκε και φέτος το Burning Man στην Black Rock Desert στη Βόρεια Νεβάδα των ΗΠΑ. Μια γιορτή της ζωής, της γης όπου έχουν παρουσιαστεί όλα αυτά τα χρόνια απίσυετες δημιουργίες από μερικούς από τους νέους ταλαντούχους δημιουργούς. Δεν είναι γνωστοί ή φημισμένοι καλλιτέχνες εκτός του φεστιβάλ, αλλά το Burning Man γίνεται η παγκόσμια σκηνή τους. Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά και εγκαταστάσεις του φεστιβάλ έγιναν στο γκαράζ ή στην αυλή κάποιου.



Δείτε Burning Man 2011 και 2013

The Neverwas Haul


Το Neverwas Haul είναι ένα αυτοκινούμενο 3όροφο Βικτωριανό σπίτι, κατασκευασμένο από 75% ανακυκλωμένο εξοπλισμό και υλικά. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για το Burning Man του 2006 και του 2007, αλλά σήμερα μπορεί να κανείς να το νοικιάσει για γάμους, δείπνα και άλλες εκδηλώσεις. Μπορεί επίσης να μεταφερθεί στο μέρος σας, με το ανάλογο βαλάντιο.


Truth is Beauty, a.k.a Giant Naked Lady



Το δεύτερο γλυπτό του καλλιτέχνη Marco Cochrane που έκανε ντεμπούτο στο The Burning Man, ως μέρος του έργου του με τίτλο «Bliss». Κάθε γλυπτό της σειράς έχει τουλάχιστον 40 πόδια ύψος.


Walter the Bus


Ένα γιγαντιαίο λεωφορείο VW. Στην πραγματικότητα είναι επισήμως το μεγαλύτερο στον κόσμο. Ο Walter είναι ένα πλήρως λειτουργικός, έχει ύψος 4 μέτρα και ξεκίνησε το 1963 ως όχημα διάσωσης σε αεροδρόμιο. Αρχικά, στάθμευε στην αεροπορική βάση Luke και δουλειά του ήταν να περιμένει αν συντριβόταν κάποιο αεροπλάνο. Όταν ο Kirk Strawn, ο αρχικός ευεργέτης του μεγαλύτερου VW του κόσμου, είδε το Walter Crash Truck ήξερε τι θα έκανε μαζί του. Τα επόμενα επτά χρόνια, ο Kirk και μια ομάδα ονειροπόλων που ονομάζεται Tribe Walter, έκαναν πραγματικότητα αυτό το γιγαντιαίο λεωφορείο και έκανε το ντεμπούτο του στο Burning Man το 2009.


Temple of the Stars Bus



Black Rock Bijou



Το Black Rock Bijou ήταν ένας κλασικός κινηματογράφος που βρισκόταν έξω από την Black Rock City στο Burning Man κάθε χρόνο από το 2010 μέχρι και το 2013.


The Apocalypse Puppet Theatre



Έκανε το ντεμπούτο του το 2007.


Church Trap


Η Church Trap είναι ένα μεγάλης κλίμακας έργο σχεδιασμένο από την Rebekah Waites που έκανε το ντεμπούτο του το 2013. Η εκκλησία-παγίδα συνδυάζει τα στοιχεία μιας εκκλησίας που φθίνει και μιας παγίδας. Κλίνει γύρω από τον άξονά του, ένα μεγάλο ξύλινο κοντάρι και φαίνεται να είναι το μόνο πράγμα που αιωρείται στον αέρα. Στη βάση του στύλου βρίσκεται ένα σχοινί που περιμένει τους συμμετέχοντες να το τραβήξουν και ενδεχομένως να καταρρεύσει η εκκλησία πάνω στα ανυποψίαστα θύματα της... Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής πριν από το κλείσιμο του φεστιβάλ, η Church Trap κάηκε. Το όργανο και η εγκατάσταση σώθηκαν από την φωτιά και πλέον εκτίθενται σε πολλές εκθέσεις στην Καλιφόρνια.


The Shipwreck



Εμφανίστηκε στο φεστιβάλ του 2012. Το προηγούμενο έτος, η ίδια ομάδα που κατασκεύασε το ναυάγιο έφτιαξε μια προβλήτα μήκους 300 ποδιών στη μέση της Black Rock Desert.

από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου