Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς ξεκίνησε η θεωρία συνωμοσίας περί ψεκασμών;


Κοιτάξτε τον ουρανό από πάνω σας. Σας φαίνονται αυτά τα μακριά, λαμπερά σύννεφα μέρος ενός πειράματος της κυβέρνησης για να μας δηλητηριάσει; Αν πιστεύετε στα chemtrails -μια θεωρία συνωμοσίας που γέννησε ένα πολιτικό κίνημα- τότε ναι. Αν πιστεύετε στην επιστήμη, όχι και τόσο.Μια συνωμοσία γεννιέται

Μας είναι γνωστό ότι τα αεροπλάνα δημιουργούν contrails, ή μακριά, αντανακλαστικά σύννεφα, από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα. Όμως, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, πολλοί ήταν εκείνοι που θορυβήθηκαν από αυτό που πίστευαν ότι ήταν ένα νέο είδος contrail -το ονόμασαν chemtrail- και τα οποία χρησιμοποιούνται για να αλλάξει η ατμόσφαιρα της Γης.

Αυτό που ξεκίνησε αυτή την ξαφνική τρέλα των chemtrail ήταν ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία το 1996 με τίτλο "Weather as a Force Multiplier" (Ο Καιρός ως πολλαπλασιαστής δύναμης), όπου μια ομάδα στρατιωτικών ερευνητών εικάζει με το πώς θα μπορούσε να χειραγωγηθεί ο καιρός ως μια μορφή μάχης. Το έγγραφο παρουσιάστηκε ως έργο των κερδοσκόπων για το τι θα μπορούσε να συμβεί το 2023, αλλά έγειρε υποψίες στην πολιτική κοινότητα.

Το 1999, ο περιβαλλοντικός δημοσιογράφος William Thomas δημοσίευσε ένα άρθρο που διέδωσε την ιδέα των chemtrail, τοξικά νέφη που δοκίμαζε η πολεμική αεροπορία για να ελέγξει τις καιρικές συνθήκες για τη γεωμηχανική. Στήριξε τις ιδέες του στο έγγραφο της πολεμικής αεροπορίας, αλλά και σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε το 1991 για μια "μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη με τη διασπορά Welsbach στη στρατόσφαιρα". Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετίζονται με την έρευνα για την ιδέα διασποράς ανακλαστικών σωματιδίων στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη αντανακλώντας το φως του ήλιου πίσω στο διάστημα. Έτσι, το έργο του Thomas οδήγησε τη συνωμοσία των chemtrail μακριά από τον έλεγχο καιρού στη μάχη και τον έλεγχο του καιρού για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αλλά οι δημοσιογράφοι που ενδιαφέρθηκαν για την επιστήμη και το παραφυσικό αποφάσισαν ότι τόσο το έγγραφο της πολεμικής αεροπορίας και το δίπλωμα ήταν πιθανώς μια σιωπηρή παραδοχή ότι η αεροπορία είχε ήδη δοκιμάσει τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών. Και τα chemtrail ήταν το σύμβολο των δοκιμών αυτών. Ο Art Bell, του οποίου η ραδιοφωνική εκπομπή Coast to Coast καλύπτει πολλά θέματα στο περιθώριο της επιστήμης, διέδωσε τη συνωμοσία των chemtrail ακόμη περισσότερο.

Το 2001, το Κογκρέσο των ΗΠΑ μελέτησε το Space Preservation Act του 2001, που θα έχουν απαγόρευε οριστικά τα όπλα με βάση το διάστημα. Στην έκθεση αυτή, ο Dennis Kucinich, υποστήριξε ότι τα chemtrail ήταν ένα από τα πολλά "εξωτικά όπλα", που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση που θα πρέπει να απαγορευτούν. Πολλοί υποστηρικτές ερμήνευσαν αυτή τη δήλωση ως αποδοχή της χρήσης των chemtrail από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αλλά αν αυτό είναι αλήθεια, θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και των άλλων απειλών που αναφέρει ο Kucinich στο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβανομένων των εξωγήινων όπλων, των τεκτονικών όπλων και των psychotronic όπλων. Το νομοσχέδιο δεν προχώρησε ποτέ πέρα από επιτροπή.

Σήμερα, οι πιστοί της συνωμοσίας των chemtrail αναφέρουν ότι αρρωσταίνουν όταν δουν contrail στον ουρανό. Πολλοί πίστευαν ότι τα σύννεφα contrail ήταν ένα νέο φαινόμενο, παρέχοντας επικίνδυνες "γεωμηχανικές" χημικές ουσίες που τους αρρωσταίνουν.

Αλλά δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός τρόπος για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους.

Μια από τις πρώτες φωτογραφίες των contrail έρχεται από τις Φιλιππίνες το 1940. Αλλά το ατμοσφαιρικό φαινόμενο εξηγήθηκε επιστημονικά το 1953, όταν ο μετεωρολόγος H. Appleman δημοσίευσε μια επιστημονική μελέτη.

Διαβάστε στη συνέχεια του άρθρου (αγγλικά), για το πως δημιουργούνται τα contrail και τι συμβαίνει με τις αναφορές των πιστών των chemtrail ότι αρρωσταίνουν, εδώ.

1 σχόλιο:

  1. κι ομως, υπαρχει επιστημονικη αποδειξη για την ΜΗ εξηγηση τους. Τα ιχνη των jet κινητηρων διαρκουν απο μερικα δευτερολεπτα εως καποια λεπτα. συνηθως τα αεροπλανα που αφηνουν ιχνη τα οποια επιμενουν να αιωρουνται, δεν ακολουθουν τις κλασσικες πορειες που ακολουθουν τα υπολοιπα αεροσκαφη. υπαρχει και η συγκριση με αεροπλανα που πετουν περιπου στο ιδιο υψος κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή