Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Vintage αφίσες 15 μάγων


Η μαγεία έχει συναρπάσει τους ανθρώπους εδώ και πολλά χρόνια. Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι μάγοι έδιναν παραστάσεις σε μεγάλα ακροατήρια σε θέατρα και οι θαυματοποιοί ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για τα φώτα της δημοσιότητας κάνοντας όλο και πιο περίτεχνα κόλπα. Οι αφίσες ήταν ένας δημοφιλής τρόπος για να διαφημιστούν. Ακόμα και οι πιο διάσημοι μάγοι τύπωναν φυλλάδια για να τραβήξουν την προσοχή, στα οποία χρησιμοποιούσαν φωτεινά χρώματα και τρομακτικές εικόνες για να εξάψουν τη φαντασία του ακροατηρίου τους.Δείτε ακόμη:
Washington Irving Bishop: Ο πνευματιστής που σκοτώθηκε από μια αυτοψία
Μια πραγματική ηχογράφηση του πνεύματος του Άρθουρ Ντόυλ από μια συνεδρία του 1934
Παλιές φωτογραφίες από πνευματιστικές συνεδρίες

Χάρι Χουντίνι (εικόνα πάνω)
Ο ουγγρικής καταγωγής καλλιτέχνης ήταν διάσημος για τις διαφυγές του, γι' αυτό και κέρδισε το παρατσούκλι Χάρι "Χειροπέδες" Χουντίνι. Καθώς η φήμη του εξαπλωνόταν, οι παραστάσεις του έγιναν όλο και πιο περίτεχνες: Αιωρούνταν στον αέρα, βυθιζόταν στο νερό και θαβόταν ζωντανός. Εμφανίστηκε σε μερικές ταινίες που πρόβαλε την ευκινησία, τη δύναμη και την επιδεξιότητα του.
Παρά τις φήμες ότι οι τολμηρές αποδράσεις του ήταν ψεύτικες, ο Χουντίνι πρωτοστάτησε στο να φανερώσει τους απατεώνες. Όταν απέτυχε να επικοινωνήσει με τη μητέρα του, μετά το θάνατό της, ο μάγος συνειδητοποίησε ότι τα μέντιουμ κυνηγούσαν τους συναισθηματικά ευάλωτους. Παρακολούθησε συνεδρίες ινκόγκνιτο και εμφανιζόταν όταν είχε συγκεντρώσει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να αποδείξει ότι τα μέντιουμ κορόιδευαν.


Χάρι Κέλλαρ


Κοινό θέμα στις αφίσες πολλών μάγων είναι τα imp (μυθολογικά όντα παρόμοια με τις νεράιδες και τους καλικάντζαρους), οι διάβολοι και οι δαίμονες να ψιθυρίζουν τα μυστικά της σκοτεινής μαγείας. Ο Κέλλαρ ξεκίνησε αυτή την τάση με το δυσοίωνο πορτρέτο του: Ένα imp του ψιθυρίζει περίπλοκα μαγικά κόλπα.


Howard ThurstonΌταν αποσύρθηκε ο Κέλλαρ, ο ίδιος συμβολικά έντυσε με την κάπα του τους ώμους του Howard Thurston, ονομάζοντας τον διάδοχό του. Ο νεαρός μάγος ήταν οπαδός των μικροσκοπικών κόκκινων δαιμόνων και τους χρησιμοποιούσε αρκετές φορές.
Ο Thurston έδινε τεράστιες παραστάσεις που απαιτούσαν οκτώ ολόκληρο βαγόνια μόνο για να φέρουν τα σύνεργά του.


Alexander Herrmann


Ο Alexander Herrmann ο Μέγας ήταν φιλικός αντίπαλος του Κέλλαρ και έμπνευση για τον Thurston. Η Γάλλος μάγος διδάχθηκε τεχνάσματα από τον μεγαλύτερο αδελφό του, όταν έφυγε χωρίς την άδεια των γονιών του. Όταν οι δυο τους χώρισαν για να ακολουθήσουν ξεχωριστή καριέρα, ο Herrmann περιόδευσε τον κόσμο με τη σύζυγό του, Adelaide.


Edwin Brush


Ο Brush ξεκίνησε ως διευθυντής πωλήσεων για μια εταιρεία ενδυμάτων, χρησιμοποιώντας μαγικά κόλπα για να φέρει κόσμο στην επιχείρηση. Τελικά συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να βγάζει τα προς το ζην με αυτό τον τρόπο και έγινε μάγος πλήρους απασχόλησης.


Christian Andrew George Newmann


Ο Newmann ο Μέγας ήταν πνευματιστής ο οποίος ήταν γνωστός για τις υπνώσεις και τις ψυχικές αναγνώσεις. Ένα από τα καλύτερα γνωστά κόλπα του εμπλέκεται η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με δεμένα μάτια.


Zan Zig


Frederick Bancroft


Ο Bancroft αποφάσισε να γίνει μάγος όταν έγινε φίλος με τον Alexander Herrmann. Παρά το γεγονός ότι ήταν από τη Μινεσότα, χρησιμοποίησε εξωτικές εικόνες εμπνευσμένες από τα ταξίδια του σε όλη την Ευρώπη και στις Ανατολικές Ινδίες.


Theodore Hardeen


Ο Hardeen ήταν ο νεότερος αδελφός του Χουντίνι και χρησιμοποίησε αυτή τη σχέση ως εφαλτήριο της καριέρας του.


Karl Germain


Eugene Laurant


Claude Alexander Conlin


Miss Baldwin


Η Miss Baldwin ήταν στην πραγματικότητα δύο διαφορετικά άτομα, η Clara και η Kitty Baldwin. Ήταν οι δύο σύζυγοι του Samri Baldwin, που τις χρησιμοποιούσε ως βοηθούς (σε διαφορετικές χρονικές στιγμές). Η Kitty, η δεύτερη σύζυγος του Baldwin, ακολούθησε τελικά τη δική της καριέρα, αν και ποτέ δεν βρήκε την ίδια επιτυχία που έκανε με τον πρώην σύζυγό της.


Frederick Eugene Powell


Ο Powell ήταν ο κοσμήτορας της Society of American Magicians από το 1922 έως το 1938. Περιόδευσε με τους Imro Fox και Servais Le Roy με το όνομα "Η Τριπλή Συμμαχία".


Servais Le Roy


Ο Le Roy ήταν μέρος της Τριπλής Συμμαχίας, αλλά έγινε περισσότερο γνωστός για την παράσταση που έδωσε με τη σύζυγό του, Talma. Το ζευγάρι εμφανίζεται μαζί στην αφίσα.


Herbert Albini

Αν μάθατε κάτι από αυτές τις αφίσες, είναι ότι πολλές από τις ψυχές των μάγων ανήκουν στον διάβολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου