Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η παράξενη ιστορία δυο ορφανών του Τιτανικού



Στις 15 Απριλίου του 1912 το RMS Titanic συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο και πάνω από 1.500 επιβάτες χάθηκαν στην τραγωδία. Από τους 710 επιζώντες υπήρχαν δύο μικρά αγόρια ηλικίας 2 και 4, τα μοναδικά παιδιά που διασώθηκαν χωρίς γονέα ή κηδεμόνα.



Η πιο πάνω φωτογραφία τα λέει όλα, "Louis & Lola?", αναρωτιέται ο φωτογράφος... Ελάχιστες πληροφορίες υπήρχαν, ο κατάλογος των επιβατών ήταν ένα χάος και τα δύο μικρά αγόρια απλά απαντούσαν "oui" σε κάθε ερώτηση.

Ο Τύπος τα υιοθέτησε ως τα "δίδυμα του Τιτανικού" και η ταυτότητά τους θα παρέμενε άγνωστη μέχρι που μια γυναίκα στη Νις της Γαλλίας είδε ένα άρθρο μιας εφημερίδας με μια φωτογραφία όπου δυο αγοράκια έμοιαζαν με τους δύο γιους της.


Η γυναίκα ονομαζόταν Marcelle Caretto και όταν ήρθε σε επαφή με τις τοπικές αρχές, περιέγραψε τα αγοράκια με κάθε λεπτομέρεια, υποβάλλοντας ερωτήσεις που μόνο οι γιοι της θα μπορούσαν να απαντήσουν. Όταν επιβεβαιώθηκε η σχέση τους, η Marcelle συναντήθηκε με τα παιδιά της, τον Michel και τον μικρότερο Edmond, στις ΗΠΑ.

Πώς λοιπόν βρέθηκε ένας 2χρονος και ένας 4χρονος στον Τιτανικό; Η απάντηση ήταν ο εν διαστάσει (και πλέον νεκρός) πατέρας τους, ο Michel Navratil.

Ο πατέρας τους είχε απαγάγει τα 2 παιδιά από την εν διαστάσει σύζυγό του, την Marcelle, και σχεδίαζε να φύγει στις ΗΠΑ όπου και θα άρχιζε μια νέα ζωή.

Έλαβε το ψευδώνυμο Louis B. Hoffman και έδωσε στα παιδιά του τα ψευδώνυμα Lolo και Momon. Δυστυχώς επέλεξε τον Τιτανικό ως το πλοίο της απόδρασης του.

Σε μια περίεργη τροπή της ιστορίας, ο Navratil είχε καταγραφεί ως το μοναδικό θύμα του Τιτανικού που βρέθηκε να μεταφέρει γεμάτο περίστροφο στην τσέπη του.



από: twisted sifter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου