Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ζέβρες σέρνουν μια άμαξα στους δρόμους του Λονδίνου


Το 1898, σε έναν από τους πολλούς βασιλικούς στάβλους δίπλα στην Cromwell Road στο Κένσινγκτον της Αγγλίας, ζούσε ο κύριος Hardy, περιβόητος αναβάτης και εκπαιδευτής αλόγων, ένας από τους τρεις που κατάφερε να ιππεύσει ένα γαλλικό ξύλινο κουνιστό άλογο, μια μηχανή που χρησιμοποιούσε το γαλλικό ιππικό και μπορούσε να εκτελέσει κάθε πιθανή κίνηση ενός άγριου αλόγου που δεν διέθετε και τις καλύτερες των διαθέσεων.



Ο Leopold de Rothschild, της γνωστής οικογενείας των Rothschild, που ήξερε για τις ικανότητες του Hardy, μιλούσε με τους φίλους του γι' αυτό το επίτευγμα και δήλωσε πρόθυμος να βάλει οποιοδήποτε στοίχημα για την ικανότητά του Hardy να εκπαιδεύσει οποιοδήποτε ζώο μοιάζει με άλογο. Ένας από τους φίλους του, άρπαξε την ευκαιρία από την καυχησιά του Rothschild και έβαλε στοίχημα ότι ο Hardy δε θα μπορούσε να εκπαιδεύσει μια ομάδα από ζέβρες να τραβήξουν μια άμαξα στο Λονδίνο.

Όταν μετά από πολλά προβλήματα αποκτήθηκαν τα απαραίτητα ζώα, ο Rothschild πήγε στον Hardy και του είπε για το στοίχημα. Ο Hardy συμφώνησε να εκπαιδεύσει τις ζέβρες.

Οι ζέβρες μεταφέρθηκαν στο Κένσινγκτον και μετά από 2 χρόνια σκληρής δουλειάς, ο Hardy ενημέρωσε τον Rothschild ότι η αποστολή του είχε ολοκληρωθεί και ότι η ομάδα ήταν έτοιμη για την βόλτα.

Στις 6 το πρωί κάποιας μέρας έκανε την εμφάνισή του ένα παράξενο θέαμα στους δρόμους του Λονδίνου. Για πρώτη φορά, μια ομάδα από ζέβρες έσερναν μια άμαξα στους δρόμους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου