Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τι είναι τα γράμματα YKK στα φερμουάρ;


Αν κοιτάξετε ένα φερμουάρ, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχει πάνω του τα γράμματα YKK. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνουν;Τα γράμματα είναι τα αρχικά των λέξεων "Yoshida Kōgyō Kabushikigaisha", εν ολίγοις δηλαδή, της εταιρίας Yoshida.

Ένας πονηρός επιχειρηματίας ονόματι Tadao Yoshida ίδρυσε το μεγαθήριο των φερμουάρ στο Τόκιο το 1934, αποφασίζοντας να επικεντρωθεί σε ένα μόνο απλό προϊόν, ουσιαστικό ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιείται για να ενώσει τα ρούχα, τα αξεσουάρ και άλλα προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία από τότε έχει επεκταθεί και σε άλλα είδη κουμπωμάτων, καθώς και σε ορισμένα υλικά αρχιτεκτονικής, αλλά παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της βιομηχανίας των φερμουάρ. Λειτουργεί σε 71 χώρες διεθνώς.

Με μια εκτίμηση, η YKK παράγει τα μισά από τα φερμουάρ στη Γη -περισσότερο από 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η εταιρεία έχει την φήμη της κατασκευής δυνατών, αξιόπιστων φερμουάρ σε μια πληθώρα χρωμάτων και μεγεθών. Επιπλέον, η εταιρεία τροφοδοτεί την ξένη αγορά για τα είδη ένδυσης από πολύ νωρίς, κάτι που την καθιστά έναν τιτάνα στον κλάδο των φερμουάρ. Γι' αυτό και είναι πιο πιθανό να βρείτε το εμπορικό σήμα της σε τζιν και μπουφάν από οποιονδήποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου