Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το σκηνικό από την ταινία του Χίτσκοκ "Rear Window" σε μινιατούρα


Αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες μπορεί να μοιάζει με το σκηνικό της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ "Rear Window" (Σιωπηλός Μάρτυς, 1954) αλλά πρόκειται για μια μινιατούρα και είναι δημιουργία της καλλιτέχνιδας και ανθρωπολόγου Dr. Louise Krasniewicz.




Το μοντέλο έχει κλίμακα 1/12 και παρέχει μια λεπτομερή άποψη του σκηνικού της ταινίας. Η ταινία, με πρωταγωνιστές τον Τζέιμς Στιούαρτ και την Γκρέις Κέλι, ακολουθεί τη ζωή του φωτογράφου L.B. Jeffries (Στιούαρτ), που αναρρώνει καθώς έχει σπάσει το πόδι του κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα στη Νέα Υόρκη. Καθηλωμένος περνά τον χρόνο του παρακολουθώντας τους γείτονές του στο Γκρίνουιτς Βίλατζ.


Ενώ η διεύθυνση που χρησιμοποιείται στην ταινία δεν υπάρχει, ο Χίτσκοκ σχεδίασε το σκηνικό ώστε να μοιάζει με ένα πραγματικό αρχοντικό της Ομοσπονδιακής εποχής, που βρίσκεται στην οδό Christopher 125 το West Village της Νέας Υόρκης.


Το σενάριο της ταινίας -ένα ψυχολογικό θρίλερ- είναι γραμμένο από τον Τζον Μάικλ Χέιζ και είναι βασισμένο σε διήγημα του 1942 του Κόρνελ Γούλριτς με τίτλο It Had to Be Murder. Η ταινία, που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες του Χίτσκοκ από πολλούς κινηματογραφόφιλους, προτάθηκε για 4 βραβεία Όσκαρ. Το 1997, έλαβε την 42η θέση ως μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου