Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Κοιτάζοντας προς τον ουρανό

Μια long-exposure φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 28 Απριλίου δείχνει τον Γαλαξία στον νυχτερινό ουρανό στην παραλία Ngwe Saung, δυτικά της πόλης Pathein στην Μιανμάρ. (Ye Aung Thu/ AFP/ Getty Images)

Οι φωτογράφοι συχνά κοιτάνε ψηλά για να συλλάβουν κάποια εκπληκτική άποψη του κόσμου μας. Ο ουρανός μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό αντικείμενο ή το φόντο σε μια φωτογραφία, από που προέρχονται πολλές πηγές φωτός. Δείτε μερικές εικόνες που απεικονίζουν διάφορα φαινομένων στον ουρανό.



Το Βόρειο Σέλας ξεκινάει να φωτίζεται με πράσινες, κίτρινες και ροζ αποχρώσεις κοντά στην Vedauwoo Recreation Area στις 23 Ιουνίου στην πολιτεία Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Το Βόρειο Σέλας δημιουργούνται ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ των αέριων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Γης και των φορτισμένων σωματιδίων που απελευθερώνονται από τον ήλιο. Οι παραλλαγές στα χρώματα οφείλονται στον τύπο των σωματιδίων του αερίου που συγκρούονται. (Blaine McCartney/ Wyoming Tribune Eagle via AP)


Αεροσκάφος της Alitalia πετάει μπροστά από ένα ουράνιο τόξο στην πόλη Παβία της Ιταλίας στις 21 Μαΐου. (Antonio Calanni/Associated Press)


Ο Γαλαξίας στον ουρανό πάνω από την παραλία El Roque της νήσου Φουερτεβεντούρα των Καναρίων νήσων στις 18 Μαΐου. (CARLOS DE SAA/EPA)


Ένας άντρας φωτογραφίζει μια ηλιακή άλω στην Πόλη του Μεξικό στις 21 Μαΐου. Το οπτικό φαινόμενο προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών. (EDGARD GARRIDO/Reuters)


Ένας αεροσκάφος πετάει μπροστά από την φωτεινή πανσέληνο στον ουρανό της πόλης Teglas στην Ουγγαρία στις 3 Ιουνίου. (ZSOLT CZEGLEDI/EPA)


Μαζικοί κεραυνοί φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό στο αεροδρόμιο Daggett airport καθώς πλησιάζει καταιγίδα βόρεια του Barstow στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ την 1η Ιουλίου. (GENE BLEVINS/Reuters)


Μια τουρίστρια φωτογραφίζει την Αθήνα από τον λόφο της Ακρόπολης καθώς οι ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από ένα άνοιγμα στα σύννεφα στις 22 ιουνίου. (Petros Giannakouris/Associated Press)


Ουράνιο τόξο μπροστά από σύννεφα πάνω από την Sacre Coeur Basilica στην Μονμάρτη μετά από μια ξαφνική καταιγίδα που χτύπησε το Παρίσι στις 23 Φεβρουαρίου. (Christian Hartmann/Reuters)


Μια πικραλίδα σε ένα χωράφι στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας στις 13 Μαΐου. (Frank Augstein/Associated Press)

από: boston globe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου