Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η ιστορία του Oktoberfest

1928 - Σερβιτόρες

Στις 12 Οκτωβρίου του 1810, ο πρίγκηπας διάδοχος του θρόνου Λουδοβίκος της Βαυαρίας (Ludwig I) παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Θηρεσία της Σαξωνίας-Χίλντμπουργκχάουζεν (Therese von Bayern). Μια τεράστια γιορτή στήθηκε για όλο τον κόσμο στα χωράφια έξω από τις πύλες του Μονάχου με ιππικούς αγώνες προς τιμή του ζευγαριού.Οι ιππικοί αγώνες διοργανώθηκαν και τον επόμενο χρόνο, μετατρέποντας το φεστιβάλ σε μια ετήσια γιορτή: το Oktoberfest.

1902

Καθώς το φεστιβάλ μεγάλωνε, προστίθεντο όλο και περισσότεροι αγώνες, διάφορα παιχνίδια, γεωργικές εκθέσεις και παραστάσεις τσίρκου.

Η "υπογραφή" του φεστιβάλ -η μπύρα- προσφέρονταν αρχικά σε μερικά διάσπαρτα περίπτερα. Αυτά αντικαταστάθηκαν σύντομα από μεγάλες σκηνές και μπιραρίες που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 94.000 άτομα.

1909

Η μπύρα που σερβίρεται στο Oktoberfest πρέπει να είναι από το Μόναχο και να τηρεί διάφορες προδιαγραφές. Τα τελευταία χρόνια, οι συμμετέχοντες έχουν καταναλώσει πάνω από 6 εκατομμύρια λίτρα μπύρας.

Σήμερα, το Oktoberfest διαρκεί 16 μέρες, από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι και το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Θεωρείται το μεγαλύτερο δημόσιο φεστιβάλ στον κόσμο. Έχει ακυρωθεί μερικές φορές, αλλά μόνο για λόγους πολύ σοβαρούς λόγους, όπως ο πόλεμος και οι επιδημίες χολέρας.

Οι φωτογραφίες είναι από Oktoberfest από τις πρώτες έξι δεκαετίες του φεστιβάλ.

1924 - Ηθοποιοί τσίρκου σε διάλειμμα από την παράσταση τους

1929 - Πωλητές τροφίμων προετοιμάζουν ψάρια πάνω σε κάρβουνα

1935

1954

1960

από: mashable

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου