Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ένας φωτογράφος κατέγραψε μια τετραπλή καταιγίδα


Στις αρχές του μήνα, ο κυνηγός καταιγίδων Mike Olbinski έψαχνε παράξενες καιρικές συνθήκες για να καταγράψει με τον φακό του, όταν είδε κάτι εκπληκτικό: ένα σύννεφο από το οποίο ξεσπούσαν τέσσερις στήλες χαλαζιού και βροχής.
 
 

"Ήταν μια από αυτές τις μέρες που οι προοπτικές ήταν οριακές, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες ανεμοστρόβιλου, ίσως ούτε καν μιας καταιγίδας 'υπερκύτταρο'", λέει ο Olbinski. "Τέτοιες μέρες, ίσως να έμενα στο σπίτι".

Αφού δεν κατάφερε να βρει κάτι που αξίζει τον κόπο στο Νέο Μεξικό, ο Olbinski, πήγε με την παρέα του στο Λάμποκ του Τέξας, για να δουν έναν αγώνα μπάσκετ, να δειπνήσουν και να ξεκουραστούν ώστε να συνεχίσουν το κυνήγι τους την επόμενη μέρα. Όμως, στο δρόμο, είχαν το νου τους για καταιγίδες στον ορίζοντα, και μια από αυτές τους τράβηξε την προσοχή.

Υπήρχε ένα "φοβερό σύννεφο, φαινόταν καταπληκτικό, οπότε ξεκινήσαμε πάλι το κυνήγι και φτάσαμε στη νότια πλευρά του, απελπισμένοι για κάτι που έμοιαζε με υπερκύτταρο για να φωτογραφήσουμε στο ηλιοβασίλεμα".

Καθώς η καταιγίδα ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια και τις κάμερές τους, οι ίδιοι έμειναν έκπληκτοι.

"Βρήκαμε μια υπερυψωμένη περιοχή για να φωτογραφήσουμε, η καταιγίδα κινούνταν προς τα εμάς και αμέσως άρχισε να πέφτει χαλάζι/ βροχή", λέει ο Olbinski. "Πρώτα ξεκίνησε η αριστερή πλευρά. Τότε όμως συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε δύο καταιγίδες ταυτόχρονα! Ήταν απίστευτο! Ωστόσο, καθώς τα πράγματα συμβαίνουν γρήγορα, πολύ σύντομα άρχισαν να ξεσπούν και άλλες μικρο-καταιγίδες και ξαφνικά είχαμε μπροστά μας αυτές τις τέσσερις στήλες χαλάζι / βροχή. Ήταν απλώς εντυπωσιακό, με τα χρώματα της καταιγίδας και τους πορτοκαλί/ ροζ τόνους του ηλιοβασιλέματος. Ήταν συναρπαστικό".
 

από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου