Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ένας χάρτης με τις καλύτερες ταινίες από κάθε χώρα


Σε όλο τον κόσμο, όλες οι χώρες παράγουν ταινίες που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει.
 
 
 
Αν κάποιος θέλει να διευρύνει τους ορίζοντές του και να δει κάποια ταινία που δεν γνωρίζει, αυτός ο χάρτης με τις κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες από κάθε χώρα είναι μια καλή αρχή.

Η ιστοσελίδα αξιολόγησης προϊόντων Rave Reviews εξέτασε τις αξιολογήσεις που δημιουργούνται από τους χρήστες στο IMDb και έφτιαξε τον εν λόγω χάρτη. Σύμφωνα με το IMDb, η ταινία με την κορυφαία βαθμολογία από τις ΗΠΑ είναι το The Shawshank Redemption (Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, 1994), με βαθμολογία 9,3 στα 10, ενώ διεκδικεί και την πρώτη θέση στη συνολική λίστα των 250 καλύτερων ταινιών του IMDb.

Για την ακρίβεια, η ταινία του 2018 "Admiral" από την Μογγολία έχει υψηλότερη βαθμολογία -στα 9,8-, αλλά επειδή ψηφίστηκε από λιγότερους χρήστες, κατατάσσεται χαμηλότερα στο σύστημα του IMDb. Μια ταινία πρέπει να έχει τουλάχιστον 25.000 αξιολογήσεις χρηστών για να πληροί τις προϋποθέσεις για τη λίστα. Άλλες ταινίες με κορυφαία βαθμολογία στον χάρτη είναι το The Intouchables (Άθικτοι, 2011) από τη Γαλλία, το Parasite (2019) από τη Νότια Κορέα και το A Man Called Ahok (2018) από την Ινδονησία. Για την Ελλάδα, η καλύτερη ταινία, με βαθμολογία 8,6, είναι η κλασική Η Κάλπικη Λίρα του 1955 σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιώργο Τζαβέλλα, μουσική Μάνου Χατζιδάκι και με τους Βασίλη Λογοθετίδη, Ίλια Λιβυκού, Μίμη Φωτόπουλο, Σπεράντζα Βρανά, Ορέστη Μακρή, Δημήτρη Χορν, Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρη Μυράτ (και αφήγηση), κ.ά.
 

Το IMDb χρησιμοποιεί μια σταθμισμένη φόρμουλα για να καθορίσει ποιοι τίτλοι μπαίνουν στη λίστα του. Παρόλο που οι ταινίες από τις ΗΠΑ είναι υπερβολικά πολλές, πολλές ταινίες από άλλες χώρες -όπως το Parasite που Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας του 2020- εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας.
 
από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου