Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κομμένες, αστείες σκηνές από τις πρώτες ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν


Τα blooper, οι σκηνές δηλαδή που κόβονται στο μοντάζ μιας ταινίας ή μιας σειράς λόγω κάποιου λάθους του ηθοποιού, είναι δημοφιλή εδώ και δεκαετίας: ηθοποιοί όπως ο Μπαρτ Ρέινολντς ή ο Τζάκι Τσαν συμπεριλαμβάνουν τέτοιες σκηνές στους τίτλους τέλους των ταινιών τους.



Είναι κάπως συναρπαστικό να βλέπει ξαφνικά τον ηθοποιό να χαλάει τον χαρακτήρα του: Δεν είναι μόνο αστείο για να βλέπουμε τους ηθοποιούς να ξεχνούν τα λόγια τους ή να χτυπούν στα σκηνικά, αλλά βλέποντάς τους μεταμορφώνονται από τον διάσημο της οθόνης στον πραγματικό εαυτό τους είναι μια σουρεαλιστική εμπειρία. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με ηθοποιούς από το μακρινό παρελθόν, όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν, τον οποίο το κοινό γνωρίζει μόνο από τον κλασικό χαρακτήρα του, τον Αλήτη.

Πίσω στα 1980, οι ιστορικοί κινηματογράφου Kevin Brownlow και David Gill βρήκαν πλάνα και κομμένες σκηνές από τις πρώτες ταινίες του Τσάπλιν. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο Unknown Chaplin (ο Άγνωστος Τσάπλιν), συλλαμβάνει τη ζωή και την καριέρα του Τσάπλιν. Ο χρήστης του YouTube prgwbtd μάζεψε τις καλύτερες σκηνές από το εν λόγω ντοκιμαντέρ για να φτιάξει το βίντεο που ακολουθεί. Όπως αναφέρει ο prgwbtd "ο Τσάπλιν ήταν τελειομανής, αλλά δεν ήταν πάντα τέλειος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου