Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ξεθωριασμένες φωτογραφίες με το photoshop

Κάποιος άνοιξε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και ότι vintage και παλιό υπάρχει έγινε ξαφνικά και πάλι της μόδας. Ρετρό αφίσες, φωτογραφίες κλπ. Γι' αυτό και σήμερα θα δούμε ένα ωραίο και πολύ γρήγορο τρόπο για να ξεθωριάζουμε τις φωτογραφίες μας, με τη χρήση διαφόρων texture, των levels και του blending mode.

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS5

Βρήκα αυτό το ωραίο εξοχικό (πηγή)


Βήμα 1
Ανοίγουμε την φωτογραφία μας και διπλασιάζουμε το layer (Ctrl+J). Με το νέο layer επιλεγμένο, πάμε Image -> Adjustments -> Photo Filter και δίνουμε τις παρακάτω τιμές. Μόλις είμαστε έτοιμοι αλλάζουμε το blending mode του σε Hard ligh.



Βήμα 2
Βρείτε όποιο texture θέλετε -εγώ χρησιμοποίησα αυτό- και ανοίξτε το στο Photoshop. Το ρίχνουμε πάνω από τα άλλα δυο layer και αλλάζουμε το blending mode σε Hard ligh.


Βήμα 3
Για να κάνουμε το εφέ ακόμα πιο "δραματικό" θα προσθέσουμε ακόμη ένα texture. Βρείτε πάλι όποιο θέλετε -εγώ χρησιμοποίησα αυτό- και το προσθέτουμε πάνω από τα άλλα τρία. Αλλάζουμε το blending mode σε Subtract και μειώνουμε το opacity στο 50%.


Με το τέταρτο layer επιλεγμένο, πάμε Image -> Adjustments -> Levels και δίνουμε τις τιμές που βλέπετε στην εικόνα:



Είμαστε έτοιμοι!


Περιμένουμε να δούμε και τις δικές σας ξεθωριασμένες φωτογραφίες ή ότι άλλο έχετε κάνει με κάποιο από τα παλιότερα tutorial!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου