Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Το ψηλότερο κάστρο από άμμο βρίσκεται στην Ινδία


Έχει ύψος 14,63 μέτρα (48 πόδια), είναι δημιουργία του Sudarsan Pattnaik και βρίσκεται σε μια παραλία της Ινδίας.Δείτε ακόμη:
Οι ψηλότεροι κινούμενοι αμμόλοφοι της Ευρώπης βρίσκονται σε μια στενή λωρίδα γης
Ένα γλυπτό από άμμο ενός ελέφαντα που παίζει σκάκι με έναν ποντικό
Mandala: Η θιβετιανή τέχνη των περίπλοκων έργων με άμμο
Τι συμβαίνει όταν ένα κεραυνός πέσει σε αμμώδη επιφάνεια;

Η δημιουργία του Pattnaik, που αντλεί έμπνευση από την παγκόσμια ειρήνη, έχει περιστέρια, οδοντωτές άκρες, πυργίσκους σε κανονικό μέγεθος και ένα τεράστιο πορτρέτο του Γκάντι.


Το γλυπτό παρουσιάστηκε στην παραλία Puri στην πολιτεία Ορίσα, στο ανατολικό παράλιο τμήμα της χώρας, στον κόλπο της Βεγγάλης, και χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες για να ολοκληρωθεί. Ειδικοί του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες ήταν σε ετοιμότητα για να δώσουν στον Pattnaik το βραβείο. Προηγουμένως το ρεκόρ το κατείχε ο Αμερικανός Ted Siebert.


Ο Pattnaik, ο οποίος κατέρριψε το ρεκόρ του Siebert κατά 3,75 πόδια, είναι επαγγελματίας γλύπτης στην άμμο. Έχει δική του σχολή, το Sudarsan Sand Art Institute, και στοπ εγχείρημά του τον βοήθησαν 30 από τους μαθητές του. Στην καριέρα του, έχει 27 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πριν από τρία χρόνια, έλαβε μία από τις υψηλότερες στρατιωτικές τιμές της Ινδίας (Padma Shri). Αυτό όμως είναι το πρώτο του Ρεκόρ Γκίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου