Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Οι ιστορίες πίσω από 10 από τους πιο στοιχειωμένους πίνακες


Οι περισσότεροι από αυτούς τους πίνακες είτε κρέμονται σε κάποια γκαλερί, ή είναι κλειδωμένοι κάπου. Ωστόσο, οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η κατοχή αντίγραφων, εκτυπώσεων ή ακόμα και το να τους δει κανείς μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, ένα αίσθημα ότι κάποιος τους παρακολουθεί και ανεξήγητο φόβο.



The Hands Resist Him, Bill Stoneham, 1972 (εικόνα πάνω)

Έγινε γνωστός ως "ο στοιχειωμένος πίνακας του eBay", όταν οι ιδιοκτήτες ανέφεραν παραφυσικές εμπειρίες.

Θεωρείται ότι είναι υπεύθυνος για τους θανάτους του ιδιοκτήτη της γκαλερί τέχνης και του πρώτου κριτικού που έγραψε κριτική. Ο πίνακας εμφανίστηκε προς πώληση στο eBay το 2000, όπου οι ιδιοκτήτες του αποκάλυψαν ότι το αγόρι και η κούκλα ζωντανεύουν και βγαίνουν από τον πίνακα. Και όλα αυτά στην κάμερα!


The Crying Boy (Το Αγόρι που Κλαίει), Μπρούνο Αμάντιο, 1985


Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε πάνω από 60 τέτοια έργα, τα οποία λέγεται ότι προσελκύουν φωτιά.

Κάτοχοι του πίνακα έχουν αναφέρει ότι προκλήθηκαν φωτιές απ' αυτόν και ο ίδιος ο πίνακας παρέμενε πάντα χωρίς ζημιά. Τα σπίτια καίγονται εντελώς και σε ορισμένες περιπτώσεις, τραυματίστηκαν μέχρι και μέλη της οικογένειας που είχαν στην κατοχή κάποιο αντίγραφο. Αλλά ποτέ οι πίνακες. Ακόμα και οι πυροσβέστες που βρέθηκαν επιτόπου έχουν αναφέρει την ίδια ιστορία. Περισσότερα εδώ.


The Dead Mother (Ο Θάνατος και το παιδί), Έντβαρτ Μουνκ, 1899


Όσοι έχουν εξετάσει τον πίνακα έχουν αναφέρει ρίγη ή κραυγές.

Ο πίνακας είναι εμπνευσμένος από το θάνατο της μητέρας του καλλιτέχνη, λόγω φυματίωσης, όταν εκείνος ήταν μόλις 5 ετών. Εκτός από το γεγονός -όπως λέγεται- ότι ο πίνακας κάνει τον κόσμο να αισθάνεται άβολα, έχει επίσης ειπωθεί ότι τα μάτια του μικρού κοριτσιού τους ακολουθούν και ότι μπορεί κανείς να ακούσει τα σεντόνια της μητέρας να κουνιούνται. Το πιο γνωστό του έργο είναι "Η Κραυγή".


The Portrait of Bernado De Galvez


Για να φωτογραφίσει κανείς τον πίνακα, πρέπει να ζητήσει την άδεια του... αξιωματικού.

Όταν άνοιξε το ξενοδοχείο Galvez το 1900, κρεμάσαν ένα πορτρέτο του Ισπανού αξιωματικού, Bernardo De Galvez -από τον οποίο ονομάστηκε το ξενοδοχείο- σε έναν διάδρομο. Λίγο αργότερα, οι επισκέπτες άρχισαν να διαμαρτύρονται για το πορτρέτο, αναφέροντας ότι τα μάτια του αξιωματικού τους ακολουθούν καθώς περπατούν. Άλλοι ανέφεραν ότι ξαφνικά ένιωθαν πολύ κρύου και μια ανησυχία όταν στέκονταν κοντά στο πορτρέτο.


Man Proposes, God Disposes, Edwin Henry Landseer, 1864


Λέγεται ότι είναι ένας στοιχειωμένος πίνακας της Αποστολής Franklin που χάθηκε στην καναδική Αρκτική το 1845.

Ο πίνακας λέγεται ότι είναι εμπνευσμένος από μια πραγματική εικόνα μερικών λειψάνων που ανακαλύφτηκαν και έφεραν τον πανικό στην καναδική κυβέρνηση. Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ο πίνακας καλύπτεται με την Union Flag (ή Union Jack, τη σημαία της Ένωσης), καθώς οι φοιτητές φοβούνται ότι θα τρελαθούν αν τον κοιτάξουν. Ή, αν τους κοιτάξει ο πίνακας.


The Anguished Man


Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε τον πίνακα με το ίδιο του το αίμα. Και μετά, αυτοκτόνησε.

Με κάποιο τρόπο, ο πίνακας περιήλθε στην κατοχή της γιαγιάς κάποιου Sean Robinson, που κράτησε τον πίνακα κρυμμένο για ήταν "κακός". Μετά το θάνατό της, ο πίνακας κατέληξε στον Robinson, ο οποίος τεκμηρίωσε τα ατυχήματα που ήταν σχετικά με τον πίνακα σε βίντεο. Επί του παρόντος, ο αρχικός πίνακας λέγεται ότι είναι κλειδωμένος σε μια κρυφή τοποθεσία γνωστή μόνο στον Robinson.


The Stagecraft, ή The Hanging Man, Laura P.


Ο πίνακας είναι μια προσαρμογή μιας φωτογραφίας που αποκάλυψε έναν κρεμασμένο άνδρα.

Ενώ η Laura P. ζωγράφιζε τον πίνακα, ανέφερε ότι αισθάνθηκε άβολα. Τον κρέμασε σε μια τοπική επιχείρηση όπου οι εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι ο πίνακας κινούνταν από μόνος του και τα χαρτιά γύρω του εξαφανίζονταν. Αποφάσισε να τον κρεμάσει στο σπίτι της, όπου λέγεται ότι η Laura είχε παραφυσικές εμπειρίες για χρόνια. Μια από αυτές ήταν η εμφάνιση ενός ακέφαλου άνδρα.


Love Letters' Replica, Richard King


Βρίσκεται στο Driskill Hotel στο Όστιν του Τέξας. Η ιστορία πίσω από τον πίνακα είναι άγνωστη.

Ένας Αμερικανός γερουσιαστής έχασε την 4χρονη κόρη του, Samantha Houston, όταν εκείνη έπεσε από σκάλες, το 1887, ενώ ο πίνακας ήταν εκτεθειμένος. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το φάντασμα της Samantha τον έχει καταλάβει. Όσοι τον έχουν δει στο ξενοδοχείο υποστήριξαν ότι η έκφραση του κοριτσιού αλλάζει όταν κάποιος τραβήξει το βλέμμα του ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο. Άλλοι, έχουν αναφέρει την εμφάνιση ενός κοριτσιού που παίζει με μια μπάλα.


The Rain Woman, Svetlana Telets


Η καλλιτέχνις αποκάλυψε ότι όσο ζωγράφιζε τη γυναίκα, είχε μια παράξενη αίσθηση.

Αφού ολοκλήρωσε τον πίνακα μέσα σε μόλις 5 ώρες, η καλλιτέχνις, η Svetlana Telets, αποκάλυψε ότι την οδηγούσε ένα χέρι. Μετά την ολοκλήρωσή του, εκείνοι που τον αγόρασαν, τον επέστρεψαν, σχεδόν αμέσως, αφού ανέφεραν αϋπνία, φόβο, ανεξήγητη θλίψη, ακόμη και την αίσθηση ότι κάποιος τους παρακολουθεί ενώ βρισκόντουσαν κοντά του.


Untitled Nightmarish Painting, Zdzisław Beksiński


Ο καλλιτέχνης περιέβαλλε τον εαυτό του με έννοιες του θανάτου και αυτό το διοχέτευσε στα έργα του.

Ο καλλιτέχνης έχασε τη σύζυγό του το 1998 και ένα χρόνο αργότερα, αυτοκτόνησε ο γιος του. Ο ίδιος, δολοφονήθηκε άγρια επειδή απέρριψε δάνειο 100 δολαρίων σε έναν άνδρα. Πιστεύεται ότι αν κάποιος κοιτάξει για πολύ τον πίνακα, μπορεί να οδηγηθεί στο θάνατο.

από: flipboard

1 σχόλιο: