Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Η ιαπωνική γέφυρα Kintai

Η γέφυρα Kintai, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ιαπωνίας, κατασκευάστηκε το 1673.

 

Δείτε ακόμη:

 

Μια ιστορική ξύλινη γέφυρα με αψίδες στην πόλη Iwakuni της Ιαπωνίας, η γέφυρα Kintai κατασκευάστηκε το 1673. Με μια σειρά από πέντε ξύλινες καμάρες, η γέφυρα εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Nishiki. Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Γιοκοτάμα (Yokotama), στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το περίφημο κάστρο Iwakuni. Το κάστρο χτίστηκε το 1601 και είχε θέα μια σειρά από ξύλινες γέφυρες, οι οποίες καταστράφηκαν από πλημμύρες την άνοιξη πριν ολοκληρωθεί η γέφυρα Kintai.
 

Η κομψότητα της φόρμας της γέφυρας ενέπνευσε το όνομα Kintai, που σημαίνει χρυσή μπροκάρ κορδέλα λόγω της ομοιότητάς της με το παραδοσιακό ύφασμα για τα κιμονό. Από τότε που κατασκευάστηκε -παρόλο που θεωρήθηκε άφθαρτη- ανακατασκευάστηκε πολλές φορές, με πιο πρόσφατα το 1951 μετά από έναν τυφώνα.
 
Το κάστρο Iwakuni στο βουνό Γιοκοτάμα
 
Η γέφυρα αποτελείται από πέντε καμάρες που στέκονται πάνω σε τέσσερα πέτρινα βάθρα, καθώς και δύο ξύλινα στην ξηρά κοίτη του ποταμού, από όπου ξεκινά και τελειώνει η γέφυρα. Για σχεδόν 300 χρόνια, η γέφυρα στεκόταν χωρίς τη χρήση καρφιών, και αυτό γιατί όλα τα τμήματά της ήταν πολύ προσεκτικά ενωμένα. Μετά από την κατασκευή της, φύλλα χαλκού τοποθετήθηκαν πάνω στα κύρια ξύλινα μέρη της.
 
 
Η Kintai παραμένει η πιο διάσημη γέφυρα της Ιαπωνίας. Οι τουρίστες την διασχίζουν με τα πόδια για να επισκεφθούν τα οικογενειακά σπίτια των σαμουράι στο πάρκο Kikko, αλλά και για να ανέβουν τελεφερίκ που θα τους ανεβάσει στο κάστρο Iwakuni. Η γέφυρα ανακηρύχθηκε Εθνικός Θησαυρός το 1922, ενώ η περιοχή είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, ειδικά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Cherry Blossom την άνοιξη.
 

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου