Ένα άγνωστο μουσείο, με μια συλλογή 35.000 ειδών, είναι το όνειρο κάθε φανατικού των λεπιδόπτερων.
Δείτε ακόμη:
Η Πεταλούδα της Βασίλισσας Αλεξάνδρας είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο και μια από τις πιο σπάνιες
Σε όλη του τη ζωή, ο Δρ. Αθανάσιος Κουτρούμπας ασχολήθηκε με τη συλλογή εντόμων. Αυτό οδήγησε σε ένα μουσείο που οι άνθρωποι της βικτωριανής εποχής θα λάτρευαν.
Σήμερα αποκαλείται Εντομολογικό Μουσείο Βόλου, αν και παραμένει σχεδόν άγνωστο σε όσους δεν ασχολούνται με την εντομολογία.
Αν και το μουσείο αποτελείται από λίγα μόνο δωμάτια, αποτελείται σημαντικό χώρο διατήρησης. Η συλλογή του Δρ. Κουτρούμπα επεκτείνεται συνεχώς, με νέα είδη που προστίθενται συνεχώς για να εμπλουτίσουν τα υφιστάμενα δείγματα. Προς το παρόν, το μουσείο διαθέτει 35.000 διαφορετικά έντομα, από διάφορα είδη, πολλά από τα οποία θεωρούνται αρκετά σπάνια ή μοναδικά.
Η Thysania agrippina, Γαλλική Γουιάνα, Νότιος Αμερική - πηγή: facebook
Ανάμεσα στην ποικιλομορφία των ειδών, το μουσείο διαθέτει πολλά λεπιδόπτερα, γνωστότερα ως πεταλούδες. Η συλλογή των λεπιδόπτερων αριθμεί σήμερα περισσότερα από 10.000 είδη, υποείδη και γένη. Το μουσείο έχει διευθετήσει και ταξινομήσει όλα τα είδη με ακρίβεια και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες της Στατιστικής Εντομολογίας. Ένα από τα ξεχωριστά δείγματα είναι αυτό της Thysania Agrippina, που απαντά κανείς μόνο στη Νότια Αμερική, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη γνωστή πεταλούδα στον κόσμο, με άνοιγμα φτερών τα 40 εκατοστά.
Τα είδη που εκτίθενται, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, της Ευρώπης και από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου, συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιών που πραγματοποίησε ο ίδιος ο Δρ. Κουτρούμπας ή συνέβαλαν οι διεθνείς συνεργάτες του.
από: atlas obscura
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου