Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ο δαίμονας και οι τρομακτικές ιστορίες του πίνακα Ouija


Λέγεται ότι ο δαίμονας Zozo έχει παρενοχλήσει εκατοντάδες μέσω του πίνακα Ouija.



Όταν το 2009 ο Darren Evans έγραψε για την τρομακτική εμπειρία του με τον δαίμονα Zozo του πίνακα Ouija, εκατοντάδες άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι το ίδιο πράγμα συνέβη και σε αυτούς.

Ο δαίμονας Zozo, ισχυρίστηκε ο Evans, του εμφανίστηκε πολλές φορές σε διάφορες καταστάσεις. Μερικές φορές προσποιήθηκε ότι ήταν ένα άλλο πνεύμα, του είπε ψέματα ή προσπάθησε να τον πείσει ότι ήταν κάποιος άλλος. Τελικά, όμως, ο Zozo το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να δείξει την πραγματικά κακόβουλη φύση του.

Όπως αποδεικνύεται, οι ιστορίες για τον δαίμονα Zozo κρατούνε χρόνια και ξεκινάν πριν από 200 χρόνια τουλάχιστον.

Η ιστορία του δαίμονα Zozo


Στις 24 Μαρτίου του 2009, σε ένα διαδικτυακό φόρουμ για αληθινές ιστορίες φαντασμάτων, ο Darren Evans είπε για πρώτη φορά την ιστορία του για το δαίμονα Zozo.

Εξήγησε πώς, την πρώτη φορά που συνάντησε τον δαίμονα, ο πίνακας Ouija αγρίεψε και πήγαινε μεταξύ του "Z" και του "O", συλλαβίζοντας μανιωδώς "Z-O-Z-O-Z-O-Z-O-Z-O-Z-O". Ο Zozo του είπε ότι είχε έρθει για να μεταφέρει την οικογένειά του στον παράδεισο. Ο Evans τον ρώτησε πού ήταν ο "παράδεισος" και το βέλος του πίνακα -το πλαντσέτ (planchette)- μετακινήθηκε ξανά και έγραψε αργά τη λέξη "H-E-L-L" (κόλαση). Ανέφερε επίσης ότι ο Zozo ξεστόμισε αισχρολογίες εναντίον του, που στον Evans φάνηκαν Λατινικά ή Εβραϊκά. Έπειτα, o Evans πήγε στο μπάνιο, όπου η φίλη του έπλενε την ενός έτους κόρη τους. Η κοπέλα είχε φύγει. Η μπανιέρα ξεχείλιζε και η κόρη του πνιγόταν. Αν και εκείνη την φορά κατάφερε να τη σώσει, ο Evans ισχυρίστηκε ότι ο δαίμονας ήταν υπεύθυνος επειδή αργότερα πήγε την κόρη του στο νοσοκομείο με μια ανεξήγητη λοίμωξη.

Ο δαίμονας του πίνακα Ouija

Αφίσα της ταινίας "I am Zozo" - πηγή

Ακούγεται σαν από ιστορία τρόμου -και ίσως είναι. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι ώστε ο κόσμος να πιστεύει ότι όλα ήταν δημιούργημα της φαντασίας του Evans. Όμως, η ιστορία του συνεχίστηκε επειδή δεν ήταν ο μόνος που ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από τον δαίμονα Zozo. Εκατοντάδες έχουν περιγράψει τις δικές τους τρομακτικές εμπειρίες.

Πράγματι, το περιστατικό φαινόταν τόσο δημοφιλές που το 2012 κυκλοφόρησε η ταινία τρόμου "I am Zozo". Επίσης, ο ίδιος ο Evans εμφανίστηκε σε ένα δημοφιλές σόου φαντασμάτων προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τον δαίμονα.

Όλες οι ιστορίες σχετικά με το δαίμονα Zozo είναι λίγο πολύ οι ίδιες. Κάποιος κάθεται για να παίξει με τον πίνακα Ouija. Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι έχουν συναντήσει τον δαίμονα σε μια εφαρμογή (app) Ouija ή ακόμα και σε ένα σκίτσο του πίνακα. Αρχικά, νομίζουν ότι μιλούν στο πνεύμα κάποιου νεκρού συγγενή. Κάνουν ερωτήσεις και ξαφνιάζονται που το "πνεύμα" φαίνεται να γνωρίζει για τη ζωή του αγαπημένου τους. Και τότε, ξαφνικά, το βέλος αρχίζει να τρέχει μεταξύ των γραμμάτων "Z" και "O". Τότε ξεκινούν οι απειλές. Ο Ouija πετάει αισχρότητες και βλασφημίες και απειλεί ότι θα τραβήξει τον πρωτότοκο γιο στην κόλαση.

"Ο ανιψιός μου... άρχισε να τρέχει στο σπίτι φωνάζοντας 'ZOZO ZOZO ZOZO!' και τον σταματήσαμε", έγραψε μια γυναίκα σε άλλο φόρουμ. "Το επόμενο πρωί, ο ανιψιός μου με ξύπνησε και με ρώτησε αν μπορούσαμε να πάμε για πρωινό. Τον έβαλα στο αυτοκίνητο και βγήκα στο δρόμο. Λιγότερο από 2 λεπτά αργότερα, ένα αυτοκίνητο παραβίασε ένα στοπ και μας χτύπησε".

Μια σατανική ιστορία

Χάλκινο αγαλμάτιο του Παζούζου, γύρω στο 800 π.Χ. ή 700 π.Χ. περίπου, Μουσείο του Λούβρου - πηγή

Πολλές από αυτές τις ιστορίες εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο μετά από την αναφορά του Evans, αν και ορισμένες από αυτές ήταν ήδη εκεί. Ο Evan ισχυρίστηκε ότι, πριν μοιραστεί την ιστορία του στο Διαδίκτυο, έψαξε τη λέξη "Zozo" στην Google και βρήκε περισσότερες από δώδεκα δημοσιεύσεις που περιγράφουν την ίδια ακριβώς συνάντηση.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο τρομακτική την ιστορία είναι το γεγονός ότι το όνομα "Zozo" εμφανίζεται για περισσότερα από 200 χρόνια. Η παλαιότερη ιστορία "Zozo" προέρχεται από το βιβλίο του 1816 "Dictionnaire Infernal" του Collin de Plancy. Ο de Plancy αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που ισχυρίστηκε ότι την κατείχαν τρεις δαίμονες, ο Mimi, ο Capoulet και ο Zozo:

"Η κοπέλα έτρεχε στους δρόμους στα τέσσερα, μερικές φορές μπροστά, μερικές φορές πίσω. Μερικές φορές περπατούσε στα χέρια της, με τα πόδια στον αέρα".

Η ίδια είχε πει στον κόσμο ότι οι περίεργες κινήσεις της οφείλονταν στους δαίμονες που την είχαν καταλάβει. Προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή και ένας ιερέας εκτέλεσε εξορκισμό πάνω της. Όταν ο δαίμονας Zozo έφυγε από το σώμα της, λέγεται ότι τα παράθυρα στο δωμάτιο έγιναν κομμάτια.

Ωστόσο, ο de Plancy ήταν σκεπτικιστής. Ενώ κατέγραψε αυτήν την παραφυσική περίπτωση, σημείωσε ότι δεν πίστευε ούτε λέξη. Όμως, ακόμη και αυτή η ιστορία δεν ήταν η πρώτη αναφορά στον Zozo.

Μερικοί υποθέτουν ότι ο Zozo προέρχεται από τον μεσοποτάμιο θεό Παζούζου (οι δαιμονισμένοι χαρακτήρες στις ταινίες "Ο Εξορκιστής", "Ο Αιρετικός: Εξορκιστής 2", "Ο Εξορκιστής 3", "Ο Εξορκιστής: Η Αρχή του Κακού" & "Η Κυριαρχία του Κακού" είχαν δαιμονιστεί από τον Παζούζου), ο οποίος ήταν γνωστός ότι ήταν ο άρχοντας των δαιμόνων των ανέμων. Ο Παζούζου συχνά απεικονίζεται με σώμα ανθρώπου, κεφάλι λιονταριού ή σκύλου, οπλές αντί για πόδια, ουρά σκορπιού και φτερά. Επίσης απεικονίζεται με το δεξί του χέρι να κοιτάει προς τα πάνω και το αριστερό χέρι να κοιτάει προς τα κάτω, κάτι που συμβολίζει τη ζωή και το θάνατο ή τη δημιουργία και την καταστροφή. Θεωρείται ως ο δαίμονας που φέρνει το λιμό σε περιόδους ξηρασίας και τις ακρίδες την εποχή των βροχοπτώσεων.

Το σύμβολο του Jimmy Page των Led Zeppelin - πηγή

Επιπλέον, σε ένα απαγορευμένο αποκρυφιστικό βιβλίο του 1521, εμφανίζεται ένα σύμβολο που μοιάζει το όνομα "Zoso" ως κωδικός για τον θεό Κρόνο. Αργότερα, οι Led Zeppelin, αντέγραψαν αυτό το σύμβολο ως σύμβολο για τον κιθαρίστα τους Jimmy Page.

Δαίμονες του μυαλού

Ο Philip Aylesford του The Philip Experiment

Πίσω από τον δαίμονα Zozo μπορεί να υπάρχει μια πραγματική εξήγηση.

Το 1972, οι ψυχολόγοι εξέτασαν αν οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν με το παραφυσικό λόγω της πειθούς ή καθαρά από ανθρώπινη βούληση σε αυτό που είναι γνωστό ως "The Philip Experiment". Η μελέτη δημιούργησε ένα φανταστικό άτομο, τον Philip Aylesford, και έβαλε μια ομάδα ανθρώπων να κάνουν μια συνεδρία για να καλέσουν το φάντασμά του. Η ομάδα πείστηκε ότι μπορούσαν να αισθανθούν την παρουσία του Philip. Άκουσαν ήχους χτυπήματος, που προέρχονταν από το τραπέζι, ένιωσαν το τραπέζι να δονείται και κάποια στιγμή το είδαν να γέρνει στα δύο πόδια. Ήταν σίγουροι ότι είχαν μιλήσει στο φάντασμα του Philip και ότι εκείνο είχε απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Δεν ήξεραν ότι, στην πραγματικότητα, ο Philip ήταν απλώς ένα δημιούργημα των ερευνητών.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο μυαλό μπορεί, στην πραγματικότητα, να δημιουργήσει πνεύματα με τη θέλησή του, απλά με λίγη πειθώ και φαντασία.

Ο πίνακας Ouija ακολουθεί την αρχή "ιδεοκινητική απόκριση" (Ideomotor Effect), ένα ψυχολογικό φαινόμενο όπου ένα υποκείμενο κάνει ασυνείδητα κινήσεις, και έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάει το μυαλό μας. Οι μύες μας κάνουν μικρές, υποσυνείδητες κινήσεις χωρίς να τις συνειδητοποιούμε, και όταν βλέπουμε αυτές τις κινήσεις να μετατοπίζουν το βέλος του πίνακα, πιστεύομε ότι αυτό συμβαίνει υπερφυσικά.

Έτσι εξηγούν οι σκεπτικιστές το τι συμβαίνει στην περίπτωση με τον Zozo.



από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου