Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο καθεδρικός ναός από δέντρα του Giuliano Mauri

Ο "Cattedrale Vegetale" του Giuliano Mauri είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια «φυσικής αρχιτεκτονικής». Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Arera στα περίχωρα του Μπέργκαμο στη βόρεια Ιταλία.


Αποτελείται από κλουβιά -που είναι φτιαγμένα από ξύλινους πασσάλους-, που έχουν συναρμολογηθεί ώστε να αντιπροσωπεύουν τις κολώνες ενός ναού. Μέσα στα κλουβιά, ο Mauri φύτεψε 80 δενδρύλλια του φυτού καρπίνους. Ο καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι, σε 15 χρόνια, τα φυτά θα έχουν μεγαλώσει και θα έχουν διαμορφώσει τον οργανικό "καθεδρικό ναό".



Ο Mauri ξεκίνησε το ναό στα τέλη του 2001. Μετά το θάνατό του το 2009, ο ναός ολοκληρώθηκε το 2010 και θα παραμείνει σαν μνημείο για την εργασία του Mauri.



Ο ναός αποτελείται από 42 κολώνες που σχηματίζουν μια βασιλική με πέντε κλίτη. Χρησιμοποιήθηκαν 1800 κορμοί έλατου και 600 κλαδιά καστανιάς, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με πάνω από 6.000 μέτρα κλαδιά φουντουκιάς. Ο ναός καταλαμβάνει έκταση 650 τετ. μέτρων και χρειάστηκαν μήνες για να κατασκευαστεί. Έχει μήκος πάνω από 27 μέτρα, περίπου 24 μέτρα πλάτος και ύψος μεταξύ 4,50-22 μέτρων.


πηγή: italytraveller.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου