Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ακόμα 20 πραγματικές φωτογραφίες που έγιναν διάσημες από το διαδίκτυο vol. 1


Ψάχνοντας κανείς στο διαδίκτυο μπορεί να βρει και άλλες φωτογραφίες που έγιναν διάσημες και έτσι είπαμε να φτιάξουμε ακόμα λίστα, συνέχεια της προηγούμενης (πρώτο μέρος και δεύτερο μέρος). Όλες οι φωτογραφίες είναι πραγματικές, αλλά η αληθινή ιστορία πίσω από κάποιες από αυτές είναι ασαφής.Great Blue Hole (φωτογραφία πάνω)
Η Great Blue Hole είναι μια μεγάλη τρύπα ανοικτά των ακτών της Μπελίζ. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Lighthouse Reef, μιας μικρής ατόλης 70 χλμ από το Μπελίζ Σίτι. Η τρύπα έχει πλάτος πάνω από 300 μέτρα και βάθος 124 μέτρα. Η περιοχή έγινε διάσημη από τον Ζακ Ιβ Κουστό, ο οποίος δήλωσε πως είναι μια από τα 10 καλύτερα σημεία για κατάδυση.


Η αγκαλιά ενός πάντα


Μετά τον σεισμό της Ιαπωνίας το 2011, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο πολλές φωτογραφίες και βίντεο. Μία φωτογραφία δείχνει ένα πάντα να αγκαλιάζει το πόδι ενός ανθρώπου. Υπάρχουν πολλές τραγικές εικόνες από το τσουνάμι, αλλά αυτή δεν είναι μια από αυτές. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2006 από την αγγλική έκδοση της κινέζικης People’s Daily Online και περιέγραφε στο άρθρο που την συνόδευε ένα ζευγάρι γιγαντιαίων πάντα που τα πήγαιναν στην Ταϊβάν ως δώρο καλής θέλησης. Η εικόνα δείχνει ένα γιγάντιο πάντα να κρατάει το πόδι του ανθρώπου που το περιποιόνταν στο κινέζικο Panda Protection Center.


Επικίνδυνο παιχνίδι


Στην Βόρεια Αμερική, οι σταχτιές αρκούδες απαντώνται μόνο στην Αλάσκα, στο δυτικό Καναδά, στο Αϊντάχο, στη Μοντάνα, στην Ουάσιγκτον και στο Γουαϊόμινγκ. Το 2005, κάποιος Charles Lindsay στα γήπεδα του γκολφ του Yellowstone Club όταν τράβηξε μια εικόνα μιας αρκούδας. Η αρκούδα πέρασε πάνω από έναν φράκτη και τρόμαξε μια ομάδα παικτών. Ο Lindsay ήταν εκεί με την ελπίδα πως θα τραβούσε κάποια φωτογραφία κανενός κούγκαρ ή καμίας αρκούδας. Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε σε ένα βιβλίο με τίτλο «Lost Ball: Great Holes, Tough Shots, and Bad Lies», και έγινε viral το 2005.


Τεράστια κατάσχεση


Ο Zhenli Ye Gon είναι ένας Μεξικανός επιχειρηματία κινεζικής καταγωγής που έχει κατηγορηθεί για εμπορία ψευδοεφεδρίνης ή την εισαγωγή εφεδρίνης στο Μεξικό από την Ασία. Είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της Unimed Pharm Chem México Corporation. Από το 2002 έως το 2004, η εταιρεία έλαβε άδεια από τη μεξικανική κυβέρνηση να εισάγει χιλιάδες τόνους ψευδοεφεδρίνης και προϊόντων εφεδρίνης στο Μεξικό. Ωστόσο τον Ιούλιο του 2007, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση κατά του Zhenli Gon Ye και τον κατηγόρησε για συνωμοσία προσπαθώντας να εισάγει μεθαμφεταμίνη στις ΗΠΑ. Δύο χρόνια αργότερα, η μήνυση των ΗΠΑ απορρίφθηκε.
Τον Μάρτιο του 2007, η μεξικάνικη κυβέρνηση μπήκε στο σπίτι του Ye Gon στην Πόλη του Μεξικό και κατάσχεσαι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Συνολικά κατασχέθηκαν 207 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, 18 εκατομμύρια πέσος Μεξικού, 200.000 ευρώ, 113.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ, 11 centenarios (μεξικάνικο χρυσό νόμισμα κατασκευασμένο από 37,5 γρ. καθαρού χρυσού), και πολλά κοσμήματα άγνωστης αξίας. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κατοικίες αξίας περίπου 20 εκατομμύριων πέσος, 1 εργαστήριο και 7 οχήματα. Το 2007, μια φωτογραφία από τα κατασχεθέντα χρήματα γρήγορα έγινε viral.


Το φως της λίμνης Isabella


Το 1957, τραβήχτηκε μια ασυνήθιστη φωτογραφία από κάποιον B.C. Σύμφωνα με την ιστορία, ο B.C. και η αρραβωνιαστικιά του ήταν με την Harley Davidson τους, κοντά στη λίμνη Isabella στην Καλιφόρνια, όταν αποφάσισαν να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες. Το ζευγάρι δεν παρατηρήσετε κάτι το ασυνήθιστο τότε. Ωστόσο, όταν εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες, σε μία από αυτές υπήρχε ένα παράξενο φως. Η πρώτη αντίδραση το B.C. ήταν να κατηγορήσει το φωτογραφείο πως του έκαναν πλάκα, αλλά εκείνοι το αρνήθηκαν. Η διαφάνεια τότε μεταφέρθηκε στο γραφείο του περιοδικού Life Time στο Λος Άντζελες και σύμφωνα με τις δοκιμές τους, η φωτογραφία ήταν γνήσια και το φως δεν ήταν ούτε φακός, ούτε οξύ ούτε κάτι άλλο.


Οι τεράστιοι λύκοι


Ο βαρύτερος καταγεγραμμένος γκρι λύκος στην Βόρεια Αμερική σκοτώθηκε στην ανατολικο-κεντρική Αλάσκα στις 12 Ιουλίου 1939 και ζύγιζε 79,4 κιλά. Το 1995, η U.S. Fish and Wildlife Service εισήγαγε 35 καναδικούς γκρίζους λύκους στο κεντρικό Αϊντάχο και το Yellowstone. Από τότε τα ζώα πολλαπλασιάστηκαν και ενώθηκαν σε τεράστιες αγέλες. Έχει υπολογιστεί ότι υπάρχουν πάνω από 2000 γκρίζοι λύκοι στο Αϊντάχο, το Ουαϊόμινγκ και την Μοντάνα. Από το 2009, έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο πολλές φωτογραφίες με τεράστιους λύκους. Η φωτογραφία εδώ δείχνει ένα αρσενικό γκρίζο λύκο που ζυγίζει 67 κιλά και που πυροβολήθηκε κοντά στο κεντρικό Αϊντάχο.


Σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο


Το «Occupy UC Davis» είναι μια σειρά από διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνιας που κέρδισε τη διεθνή προσοχή στις 18 Νοεμβρίου 2011 όταν είδαν τη δημοσιότητα ένα βίντεο και φωτογραφίες όπου αστυνομικοί του Πανεπιστημίου ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού μια ομάδα φοιτητών. Η αστυνομία έφτασε στο χώρο των διαδηλώσεων και άρχισε να αφαιρεί σκηνές και να συλλαμβάνει φοιτητές. Μια ομάδα διαδηλωτών προχώρησαν σε κατάληψη του πεζοδρομίου, πιασμένοι χέρι-χέρι και αρνούμενοι να μετακινηθούν.
Σε απάντηση, δύο αστυνομικοί άρχισαν να τους ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού στα πρόσωπα. Οι παρευρισκόμενοι κατέγραψαν το συμβάν με τα τηλέφωνα τους, ενώ το πλήθος διαμαρτυρόταν στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με αξιωματούχους του πανεπιστημίου, οι αστυνομικοί ένιωθαν περιτριγυρισμένοι από τους διαδηλωτές. Οι New York Times ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά βίντεο που δείχνουν μια ειρηνική διαδήλωση και παράνομη χρήση βίας.


Ένα ιδιαίτερο ζευγάρι


Στις 26 Δεκεμβρίου 2004, συνέβη ένας τεράστιος υποθαλάσσιος σεισμός στη δυτική ακτή της Σουμάτρα της Ινδονησίας. Ο σεισμός προκάλεσε μια σειρά από καταστροφικά τσουνάμι σκοτώνοντας πάνω από 230.000 άτομα σε 14 χώρες και αφάνισε την πανίδα της περιοχής. Κατά τη διάρκεια του σεισμού, ένας μικρός ιπποπόταμος -με το παρατσούκλι Owen- χωρίστηκε από την οικογένειά του και παρασύρθηκε στον Ινδικό Ωκεανό. Ξαναβγήκε στην στεριά, όταν το τσουνάμι έπληξε τις ακτές της Κένυας.
Ενώ ήταν στο νερό, ο Owen διασώθηκε και τον πήγαν στο Haller Park, ένα καταφύγιο άγριων ζώων στην Μομπάσα της Κένυας. Μόλις τον έβαλαν στο κλουβί του, ο μικρός ιπποπόταμος έτρεξε να χαιρετήσει μια τεράστια χελώνα -την Mzee. Η Mzee εκτιμάται ότι είναι 100-130 χρόνων. Μέσα σε λίγες μέρες από τη συνάντησή τους, οι δυο τους είχαν φτιάξει μια δυνατή φιλία, τρώνε και κοιμούνται μαζί. Κάποιοι έχουν δει τον Owen να γλείφει την χελώνα, μάλλον γιατί την θεωρεί ως τη νέα του μητέρα.


Ένα δελφίνι που καραδοκεί


Τα ενήλικα δελφίνια έχουν μήκος από 2-4 μέτρα και το βάρος είναι μεταξύ 150-650 κιλά. Οι ενήλικες μεγάλοι λευκοί καρχαρίες, κατά μέσο όρο έχουν μήκος 4-5,2 μέτρα και ζυγίζουν 680-1.100 κιλά. Τον Απρίλιο του 2003 ο φωτογράφος Kurt Jones τράβηξε μια φωτογραφία στην παραλία Surfrider στο Μαλιμπού που δείχνει ένα σέρφερ να κατευθύνεται προς ένα δελφίνι. Η φωτογραφία έγινε viral με μια περιγραφή ότι το πλάσμα ήταν ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας, κάτι που φυσικά είναι λάθος.


Η σκιά του καραβανιού


Αυτή η όμορφη φωτογραφία δείχνει τις σκιές ενός καραβανιού στην έρημο. Αν κοιτάξετε προσεκτικά θα δείτε ότι το μαύρο χρώμα είναι οι σκιές από τις καμήλες. Η λοφώδης έκταση της ερήμου, μαζί με τον ήλιο και τη γωνία λήψης της κάμερας δημιουργούν μια ψευδαίσθηση. Η φωτογραφία θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες του 2005 και τραβήχτηκε από τον George Steinmetz και παρουσιάστηκε στο εξώφυλλο του National Geographic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου