Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

20 πραγματικές φωτογραφίες που έγιναν διάσημες από το διαδίκτυο vol. 1


Με την εξάπλωση του Photoshop, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αν μια φωτογραφία είναι πραγματική ή ψεύτικη. Κάθε χρόνο εκατοντάδες φωτογραφίες γίνονται viral στο διαδίκτυο και στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει και κάποια άποψη για την αυθεντικότητά τους.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 20 πραγματικές εικόνες που έγιναν διάσημες από το διαδίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φωτογραφίες προκάλεσαν πολλές συζητήσεις στο διαδίκτυο όσων αφορά την προέλευσή τους. Όλες απεικονίζουν πραγματικά γεγονότα, αλλά μερικές κρύβουν υπερβολικές ιστορίες.



20. Η σαύρα Spider Man (φωτογραφία πάνω)
Η Mwanza Flat-headed Agama (Agama mwanzae) είναι μια σαύρα. Βρίσκεται στην Τανζανία, στη Ρουάντα και στην Κένυα. Το 2009, μια φωτογραφία της σαύρας έγινε viral όταν κάποιοι πρόσεξαν την ομοιότητα της με τον Spider Man. Το κεφάλι του αρσενικού, ο αυχένας και οι ώμοι έχουν έντονο κόκκινο ή μοβ χρώμα, ενώ το σώμα είναι σκούρο μπλε. Απ’ όταν η φωτογραφία έγινε δημοφιλής, το είδος έχει μετατραπεί σε ένα μοντέρνο κατοικίδιο ζώο.


19. Η χιμπατζής Anjana


Η Anjana είναι μια χιμπατζής που ζει στο TIGERS (ινστιτούτο για απειλούμενα και σπάνια είδη) στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Απ' όταν ήταν μικρή, βοηθάει την φύλακα του ζωολογικού κήπου China York να μεγαλώσει τα μικρά που έχουν αποχωριστεί από τους δικούς τους. Το 2008, η ιστορία της αναφέρθηκε στα ΜΜΕ όταν οι φωτογραφίες της με ένα μικρό λευκό τιγράκι έγινε viral. Ο ιδρυτής του ιδρύματος αναφέρει, «η Anjana βοηθάει την China στην φροντίδα των μικρών. Είναι σαν παρένθετη μητέρα σε λεοπαρδάλεις, λιοντάρια, ουραγκοτάγκους και λευκές τίγρεις. Τους δίνει ένα μπουκάλι και ξαπλώνει μαζί τους. Είναι πολύ καλή βοηθός».


18. Η έκλειψη στην Μπανγκόκ


Η ηλιακή έκλειψη της 15ης Ιανουαρίου 2010, ήταν δακτυλιοειδής, δηλαδή ο ήλιος έμοιαζε με δακτυλίδι. Ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου της χιλιετίας και η μεγαλύτερη μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 3043, με διάρκεια 11 λεπτά και 7,8 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά την έκλειψη, μια σειρά από φωτογραφίες με το φαινόμενο έγιναν viral. Αυτή η εικόνα τραβήχτηκε στην Μπανγκόκ και δείχνει ένα αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της έκλειψης.


17. Ένα ελάφι και μια άλκη σε στύλο


Το 2004, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο μερικές περίεργες φωτογραφίες ενός ελαφιού που ανακαλύφθηκε στην κορυφή ενός στύλου ύψους 7,6 μέτρων. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Headingley, ένα χωριό του Καναδά. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής μαρτυρούν την περίεργη σκηνή. Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το ελάφι βρέθηκε στο στύλο όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο τραίνο. Άλλοι επέμεναν πως ήταν φάρσα. Παραδόξως, ένα παρόμοιο γεγονός είχε αναφερθεί παλιότερα, όταν ακόμη ένα ελάφι βρέθηκε κρεμασμένο σε μια περιοχή της Νέας Υόρκης.
Το 2004, ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε όταν μια άλκη (η φωτογραφία εδώ) βρέθηκε σε ύψος 15,2 μέτρων πάνω σε στύλο ηλεκτροφόρων καλωδίων. Το γεγονός συνέβη σε μια περιοχή της Αλάσκα. Οι αρχές πίστευαν πως τα κέρατα της άλκης μπλέχτηκαν σε κάποιο καλώδιο και εκτινάχθηκε στον αέρα. Η άλκη ήταν ακόμα ζωντανή όταν έπεσε στο έδαφος και της έγινε ευθανασία.


16. Το τεράστιο γουρούνι


Τον Μάιο του 2007, ένα τεράστιο οικόσιτο γουρούνι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν 11χρονο, τον Jamison Stone. Το μέρος όπου φέρεται πως έγινε αυτό ήταν σε μια περιοχή της Αλαμπάμα. Σύμφωνα με τους κυνηγούς, το γουρούνι ζύγισε 477 κιλά και είχε μήκος 2,84 μέτρα, από το ρύγχος μέχρι την βάση της ουράς του. Ο μικρός είπε ότι σκότωσε το ζώο με ένα Smith&Wesson. Έριξε 8 φυσίγγια και το κυνήγησε για 3 ώρες πριν καταρρεύσει από την απώλεια αίματος. Αρκετές ημέρες μετά και αφού η φωτογραφία είδε τη δημοσιότητα, αρκετοί αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά της. Ο συνταξιούχος φυσικός του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Dr Richard Brandt, χρησιμοποίησε προοπτική γεωμετρία για να αποδείξει ότι το αγόρι στη φωτογραφία στεκόταν αρκετά μέτρα πίσω από το γουρούνι. Ωστόσο, το Associated Press συνεχίζει να διατηρεί τη φωτογραφία με το γουρούνι-τέρας στα αρχεία του, χωρίς να αναφέρει τίποτα περί εξαπάτησης. Κάποιες άλλες περιπτώσεις viral φωτογραφιών με τεράστια ζώα είναι ο Hogzilla, οι αράχνες-καμήλες στο Ιράκ, ο Herman το γιγάντιο κουνέλι, οι τεράστιοι κροταλίες και το καβούρι-καρύδα.


15. Ζωή στα άκρα


Τον Δεκέμβριο του 2006, τραβήχτηκαν μερικές φωτογραφίες από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που έγινε πάνω από ένα γκρεμό. Ένας άντρας οδηγούσε το φορτηγάκι του σε έναν δρόμο της Γιούτα. Το αυτοκίνητο γλίστρησε, ξέφυγε από το δρόμο και σταμάτησε πάνω σε ένα τσιμεντένιο κράσπεδο πάνω από το γκρεμό, στο αντίθετο ρεύμα απ' ότι κινούνταν. Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα το 2007 και έγιναν αμέσως viral.


14. Μια πολική αρκούδα παίζει με χάσκι


Ο Norbert Rosing είναι Γερμανός φωτογράφος της άγριας φύσης που έχει παρουσιαστεί στο National Geographic. Ο Rosing πηγαίνει συχνά στη δυτική ακτή του Καναδά για να τραβήξει φωτογραφίες πολικών αρκούδων. Το 2006, τράβηξε μερικές φωτογραφίες όπου μια πολική αρκούδα έπαιζε με μια αγέλη χάσκι. Αρχικά νόμιζε πως η αρκούδα θα τα επιτίθεντο, αλλά έμεινε έκπληκτος όταν είδε το θέαμα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο, η πολική αρκούδα αργότερα επέστρεψε για να επισκεφθεί τα σκυλιά.


13. Το τρύπημα του Julio Aparicio


Ο Julio Aparicio είναι ένας από τους πιο διάσημους Ισπανούς ταυρομάχους. Το 2010, συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Saint Isidro, το πιο σημαντικό γεγονός στις ταυρομαχίες. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ο Aparicio τρυπήθηκε στο πρόσωπο από έναν ταύρο. Το κέρατο του ταύρου μπήκε κάτω από το πηγούνι του και βγήκε από το στόμα του. Ο ταυρομάχος τραυματίστηκε σοβαρά και του έγιναν δύο χειρουργικές επεμβάσεις, για να αποφύγει τον θάνατο.


12. Μια τεράστια αρκούδα Grizzly


Το 2001, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μερικές φωτογραφίες που έδειχναν το σώμα μιας τεράστιας αρκούδας. Μαζί με τις φωτογραφίες, άρχισαν να κυκλοφορούν και πολλά άρθρα με την ιστορία για το μέγεθος της αρκούδας και την όρεξη της για ανθρώπους. Μερικοί ισχυρίστηκαν μάλιστα πως βρέθηκαν ανθρώπινα απομεινάρια στο στομάχι της αφού σκοτώθηκε, αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Στην πραγματικότητα, η σκοτωμένη αρκούδα πυροβολήθηκε τον Οκτώβριο του 2001 από τον Αμερικανό πιλότο Ted Winnen. Ο Winnen είδε την τεράστια αρκούδα όταν πήγε για κυνήγι ελαφιών. Αναφέρθηκε πως η αρκούδα κινήθηκε εναντίον του και έτσι την πυροβόλησε. Το ζώο είχε μήκος 3,2 μέτρα, από τη μύτη μέχρι την ουρά. Το βάρος της υπολογίστηκε μεταξύ 375-450 κιλά. Όντως για την περιοχή που σκοτώθηκε, ήταν τεράστια, σχεδόν διπλάσια από το μέσο όρο. Δεν είναι όμως η μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί.


11. Ένα αεροπλάνο χτυπάει φορτηγάκι


Στις 4 Φεβρουαρίου 1976, ένας μεγάλος σεισμός χτύπησε 160 χλμ βόρειο-ανατολικά της Πόλης της Γουατεμάλα. Η περιοχή υπέστη φοβερές ζημίες και τα περισσότερα σπίτια κοντά στην πόλη καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο σεισμός χτύπησε τις πρώτες πρωινές ώρες (3:01 π.μ.), κάτι που συνέβαλε στον υψηλό αριθμό θανάτων -23.000 άνθρωποι πέθαναν. Τον Ιούνιο του 1976, το περιοδικό National Geographic δημοσίευσε ένα τεύχος-αφιέρωμα στο σεισμό. Μια φωτογραφία στο περιοδικό δείχνει ένα αεροπορικό δυστύχημα. Η λεζάντα αναφέρει, «χτυπημένο από πλευρικούς ανέμους, ένα αεροπλάνο συνετρίβη σε ένα φορτηγό, ενώ ο πιλότος του προσπαθούσε να το προσγειώσει σε ένα βουνό. Ως εκ θαύματος κανένας δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου