Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

12 από τις καλύτερες φωτογραφίες του 2010 από το wikimedia commons

#28 (25 ψήφοι) - Πανόραμα της παγωμένης λίμνης Jökulsárlón στην Ισλανδία. Από τον Ira Goldstein.




#24 (32 ψήφοι) - Ένας ιαπωνικός σφένδαμος στον Ιαπωνικό Κήπο του Πόρτλαντ. Από τον Jeremy Reding.


#24 (32 ψήφοι) - Πανόραμα της Σελήνης τραβηγμένο κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 17 (Station 1 East). Φωτογραφία της NASA από το Lunar and Planetary Institute.


#22 (40 ψήφοι) - Το κάστρο Belœil τη νύχτα. Από τον Luc Viatour (lucnix.be)


#18 (50 ψήφοι) - Η Γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ κατά τη δύση του ήλιου. Από τον Mbz1.


#18 (50 ψήφοι) - Ο αντισμήναρχος (Lt. Col.) Gabriel Green και ο σμήναρχος (Capt) Zachary Bartoe περιπολούν με ένα F-15E Strike Eagle καθώς εκτοξεύεται το Ατλαντίς στις 14 Μάιου 2010, από το Kennedy Space Center. Από τον σμήναρχο John Peltier της USAF.


#15 (63 ψήφοι) - Ο καθεδρικός ναός του St Aubin στο Βέλγιο. Από τον Luc Viatour (lucnix.be)


#11 (74 ψήφοι) - Το Horseshoe Bend στη Αριζόνα των ΗΠΑ. Το Horseshoe Bend είναι ένας πεταλοειδής σχηματισμός του ποταμού Κολοράντο κοντά στην πόλη Page της Αριζόνα. Από τον Luca Galuzzi (galuzzi.it)


#7 (120 ψήφοι) - Η λίμνη Vuoksa, στον ισθμό της Καρελίας (Karelian Isthmus), που χωρίζει τη Ρωσία και τη Φινλανδία. Από τον Dmitry A. Mottl.


#3 (170 ψήφοι) - Η έκρηξη του ηφαιστείου Sarychev Peak στις 12 Ιουνίου 2009, στο νησί Matua (Βόρειες Κουρίλες). Φωτογραφία της NASA, ανεβασμένη στο flickr από τον John.


#2 (180 ψήφοι) - Η γέφυρα Stari Most (Παλιά Γέφυρα) που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Νερέτβα, υπήρξε σύμβολο του Μόσταρ (πόλη της Κροατίας) για αιώνες. Από τον Ramirez.


#1 (241 ψήφοι) - Στα μέσα του Αυγούστου του 2010, ο Yuri Beletsky, Photo Ambassador στο European Southern Observatory τράβηξε αυτή την καταπληκτική φωτογραφία στο Παρατηρητήριο Paranal. Μια ομάδα αστρονόμων παρατηρούσε το κέντρο του Γαλαξία χρησιμοποιώντας λέιζερ στο Yepun, ένα από τα τέσσερα τηλεσκόπια του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκόπιου (VLT). Από τον Yuri Beletsky (ESO).

πηγή: commons.wikimedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου