Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι celebrities και οι περίεργες εφευρέσεις τους

Μάρλον Μπράντο


Τον Ιούλιο αυτής της χρονιάς ένα πρωτότυπο κρουστό conga ανακαλύφθηκε σ' ένα γκαράζ στο Δυτικό Χόλιγουντ, που το είχε προσαρμόσει ο θεότρελος βραβευμένος με Όσκαρ για να το συμπεριλάβει στην πατέντα του, ένα «εγκεφαλικό κρουστό σύστημα» όπως το αποκαλούσε. Σύμφωνα με αναφορές, το σύστημα αντικαθιστούσε τη σειρά των bolts που χρησιμοποιούνται για να κουρδίσεις το κόνγκα με ένα και μοναδικό μοχλό.
Ο Πόντσο Σάντσεζ, ένας κρουστός της Latin Jazz, το είχε περιγράψει ως κάτι «εντελώς φευγάτο». Ο Μπράντο είχε επίσης ρίξει την πρωτοποριακή του ματιά και στον κόσμο της διατήρησης της σωματικής φόρμας, με ένα ζευγάρι ειδικών παπουτσιών για την πισίνα που παρήγαγε αυξημένη τριβή όσο περισσότερο περπατούσες στο δάπεδο της πισίνας, χαρίζοντας έτσι μία καλύτερη εξάσκηση. Ωστόσο, το γεγονός πως ο Μπράντο κάποτε ζύγιζε 130 κιλά σημαίνει πως δεν τα φορούσε και πολύ συχνά.



Μάργκαρετ Θάτσερ


Μπορεί να είναι για πάντα γνωστή ως "Η Σιδερά Κυρία" όμως κατά βάθος η "Maggie" είχε μία ευαίσθητη πλευρά, που έφερνε καλύτερα... σε αφράτο παγωτό. Βλέπετε, πολύ πριν γίνει Πρωθυπουργός και τσακωθεί με σχεδόν οποιονδήποτε συνάντησε στην πορεία της, η Maggie ήταν μία ταπεινή χημικός που ήλπιζε πως θα έσπαγε τον «κώδικα» για να φτιάξει αφράτο παγωτό. Και μαζί με τους συνεργάτες χημικούς της τα κατάφερε. Στην πραγματικότητα, το ότι μπορούμε να τρώμε ατελείωτο παγωτό όταν ξεκινήσει να λάμπει ο ήλιος έστω και ελάχιστα, το οφείλουμε στα εργαστηριακά μαγικά της. Να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά που θα τρέξτε για να αγοράσετε ένα παγωτό!


Fabio


Ναι, αυτό το μοντέλο βετεράνος πρέπει να είναι ο πιο γελοίος άντρας στη γη. Αλλά εάν η πατέντα του "Slim-Fit Fat Burning Water" πιάσει, ο Ιταλός θα σκάσει στα γέλια ενώ θα είναι στο δρόμο για το κομμωτήριο, ε, την τράπεζα θέλαμε να πούμε! Προφανώς, όλα οφείλονται στην ουσία ονόματι Λ-Καρνιτίνη που περιλαμβάνεται στο φυσικό νερό του Fabio, που έχει δείξει πως αυξάνει το ποσοστό που το σώμα μας «καίει» λίπη. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε λίγο νερό και το βάρος έτσι απλά θα χάνεται. Αυτό θα συμβεί φυσικά εάν την ίδια στιγμή δεν «εξαφανίζετε» ένα double cheeseburger.


Κέβιν Κόστνερ


Στα επακόλουθα της πετρελαιοκηλίδας του Deepwater Horizon, η Αμερικανική κυβέρνηση ήξερε ακριβώς ποιος θα έσωνε τον Κόλπο του Μεξικό από την περιβαλλοντική καταστροφή: αυτός ο τύπος από το Χορεύοντας με τους Λύκους. Ή για να είμαστε πιο ακριβής, μία εταιρεία ονόματι Ocean Therapy Solutions (OTS), που ιδιοκτήτης της είναι ο Κέβιν Κόστνερ και που ειδικεύεται σε 'φυγοκεντρικούς διαχωριστές πετρελαίου και νερού'. Αυτές οι μηχανές βοηθούν στον καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων, διαχωρίζοντας το πετρέλαιο από το νερό και όχι λιγότερα από 30 από τα μηχανήματα του Κέβιν μπήκαν σταδιακά στην τοξική μάχη του Κόλπου. Κάτι που δείχνει πως ακόμα και κάποιος που έχει γυρίσει τα The Postman, Waterworld και The Bodyguard δεν είναι τελείως άχρηστος.


Στιβ ΜακΚουίν


Την δεκαετία του 1960, τον Στιβ τον είχαν ονομάσει 'The King of Cool'. Και για να το αποδείξει όχι μόνο μετέτρεψε την Ford Shelby Mustang σ' ένα σύμβολο του Χόλιγουντ, αλλά επίσης σχεδίασε ένα ειδικό bucket κάθισμα γι' αυτή. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να οδηγεί στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Τα bucket καθίσματα είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα σπορ αυτοκίνητα λόγω της δυνατότητάς τους να κρατούν σταθερούς τους οδηγούς στις δύσκολες στροφές. Και αν και ο Στιβ δεν μπορεί να υποστηρίξει πως τις εφηύρε από το μηδέν, ο φάκελος του δικού του σχεδίου του 1969 υπάρχει ακόμα στα αρχεία των αμερικάνικων πρωτοποριών αποδεικνύοντας πως ήταν πραγματικά 'τρελός' με την ταχύτητα!


Άλμπερτ Αϊνστάιν


Ενώ οι περισσότεροι από εμάς είμαστε χαρούμενοι απλά να θυμόμαστε την ημερομηνία των γενεθλίων μας, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν διαφορετικός: παράλληλα με τον επαναπροσδιορισμό του concept της ανθρωπότητας για το σύμπαν και την ανακάλυψη της ατομικής βόμβας, ο Αϊνστάιν έστρεψε το μυαλό του στην εφεύρεση μίας σειράς από 'επεκτεινόμενα' ρούχα, που θα βοηθούσαν τους ανθρώπους να φορούν το ίδιο πουκάμισο ή παλτό ακόμα και εάν έπαιρναν ή έχαναν βάρος. Αυτό λειτουργούσε μέσα από δύο σετ κουμπιών που πολύ έξυπνα μεγάλωναν ή μίκρυναν το ρούχο, ανάλογα από το πόσο είχε φάει κάποιος για παράδειγμα το απόγευμα. Που, ας το παραδεχθούμε, είναι μία ένδειξη ευφυΐας όσο οποιαδήποτε θεωρία φυσικής!


Ρίτσαρντ Ντρέιφους


Ενώ ετοιμαζόταν για τον ρόλο του συνθέτη για το φιλμ Mr Holland's Opus, ο «σπασίκλας» του Jaws ξαφνικά συνειδητοποίησε πως ήταν σχεδόν αδύνατον να διαβάσει κανείς μουσική χωρίς να τρελαθεί. Γρήγορα. Έτσι, εφηύρε μία συσκευή που ουσιαστικά μετατρέπει όλες τις νότες, τα κλειδιά του Σολ και του Φα και όλες τις τονικές παραλλαγές σε μία σειρά από, φτιαγμένα σε κομπιούτερ, όμορφα σχήματα και χρώματα, αποφεύγοντας έτσι ώρες από κουραστικό διάβασμα και «βαρετές» νότες, για χάρη ενός άμεσου ψυχεδελικού lightshow. Φανταστικό!


Φράνσις Φορντ Κόπολα


Χρησιμοποιήσατε ποτέ μία χελώνα για να ξύσετε μία φαγούρα που ήταν δύσκολο να φτάσετε; Λοιπόν, ο σκηνοθέτης του Godfather, το έχει κάνει και σας συστήνει να το κάνετε και εσείς. Όλα αυτά χάρη στο πατενταρισμένο σχέδιο T-shirt του, που περιλαμβάνει μία σειρά από χρωματιστά, αριθμημένα τετράγωνα στην πλάτη μίας χελώνας. Έτσι, εάν έχετε μία φαγούρα στον ώμο και χρειάζεστε ένα έξτρα χέρι για να την φτάσετε, απλώς κατευθύνετε το καλό σας Σαμαρείτη προς την σωστή περιοχή 'λίγο προς τα αριστερά κοντά στην μωβ περιοχή. Νούμερο 14!'. Αυτό βέβαια, εάν έχετε κάποιον πρόθυμο να σας βοηθήσει. Και εάν μπορείτε να δείτε ο ίδιος την πλάτη σας.


Ντέξτερ Χόλαντ


Ποιος; Μιλάμε για τον τραγουδιστή των Offspring για εμάς και εσάς που δεν τον γνωρίζουμε. Που είναι επίσης το μυαλό πίσω από την καυτή σάλτσα ονόματι Gringo Bandito, που ο ίδιος την περιγράφει ως μία 'περιπετειώδη γεύση'. Που, όποιος έχει βρεθεί κοντά στο Μεξικό γνωρίζει αυτό είναι κάτι σαν κωδικός για το 'μου έφυγε το κρανίο από την κάψα'. Ο Ντέξτερ έκανε επί δύο χρόνια επιμελής έρευνες για τη σάλτσα, τρώγοντας ένα σκασμό από Μεξικάνικα φαγητά και την προτείνει για τα πάντα, από τάκος και μπουρίτος, μέχρι αυγά και πίτσα. Όπως προσθέτει μάλιστα 'προσπάθησα να μην κάνω έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην τουαλέτα'. Σικ...


Γιούρι Γκέλερ


Ανησυχείτε για την ραδιενέργεια που προέρχεται από το κινητό σας; Ο πιο διάσημος... κουταλολυγιστής του Ισραήλ έχει ανακαλύψει μία συσκευή πατέντα για να την μπλοκάρει, που την περιγράφει ως 'μία ασπίδα κατά της ραδιενέργειας που χρησιμοποιείται με μία κινητή συσκευή επικοινωνίας'.

Ή με άλλα λόγια: μία θήκη. Για να χρησιμοποιήσετε τη θήκη, συγνώμη την ασπίδα, το απλό που πρέπει να κάνετε είναι να είναι 'λύσετε' ένα μπουτόν στην μπροστινή όψη και μία σειρά από φτερά καλύπτουν τα πλαϊνά του τηλεφώνου. Εντωμεταξύ άλλες ασπίδες καλύπτουν εν μέρει το μικρόφωνο και το ακουστικό για να σταματήσουν την βλαβερή ραδιενέργεια από το να περνάει σ' εσάς.
Το αν δουλεύει ή όχι είναι κάτι που κανείς δεν το γνωρίζει. Όμως τουλάχιστον αυτό θα σταματήσει τους κλέφτες από το να θέλουν να κλέψουν το κινητό σου, έτσι δεν είναι;

πηγή: gr.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου