Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα!

Η κρίση συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας και ο τρόπος ζωής των περισσότερων Ελλήνων έχει αλλάξει ριζικά. Το cosmo.gr με το χιουμοριστικό πνεύμα που το διακατέχει σας παρουσιάζει κάποια μέρη ιδανικά για... μετανάστευση, τους ιδιαίτερους αυτούς καιρούς που ζούμε!

Το σκεφτήκαμε το πράγμα. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που υποφέρει λόγω οικονομικής κρίσης.

Παντού στον κόσμο από Αμερική μέχρι Αυστραλία, τα συστήματα που κυριαρχούσαν μέχρι τώρα δέχονται ισχυρά πλήγματα και μας αναγκάζουν να αναθεωρούμε πολλά δεδομένα μας.

Όποτε ακόμα και η προοπτική της μετανάστευσης για ένα καλύτερο αύριο, μοιάζει δυσοίωνη.

Υπάρχουν κάποια μέρη όμως που αντί για χρήματα χτίστηκαν με την καλλιτεχνική έμπνευση των δημιουργών τους και που για να ταξιδέψεις εκεί αντί για διαβατήριο χρειάζεται μόνο η φαντασία σου!

Πως θα ήταν λοιπόν άμα ζούσαμε στη...


1. Μέση Γη (Middle Earth) του J.R.R Tolkien

Γενικότερα, είναι ήρεμη η κατάσταση, είτε ανήκεις στην φυλή των παιχνιδιάρικων Hobbits, ή των εργατικών Νάνων, ή των ξωτικών-παιδιών των λουλουδιών!

Το μόνο που πρέπει να φοβάσαι είναι να μη βρεθείς στο δρόμο των αιμοβόρων ορδών του Sauron ή του αδίστακτου μάγου Saruman (ορκς, ουρουκ-χαι κ.τ.λ.)

Α και αν ανακαλύψεις τυχαία κανένα δαχτυλίδι, άστο να το πάρει κανένας άλλος, μόνο μπελάδες φέρνει!

Δείτε το Puzzlewood, το δάσος που ενέπνευσε τον JRR Tolkin


2. Gotham City

Ποιος δεν θα ήθελε να περάσει μια μέρα, ή μάλλον μια νύχτα στη διαβόητη πόλη-πατρίδα του "Σκοτεινού Ιππότη;"

Ο Frank Miller, την περιγράφει σαν "η Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της νύχτας" ενώ ο άνθρωπος που της έδωσε το όνομά της, ο Bill Finger εξήγησε πως "ξεφύλλιζα τον τηλεφωνικό κατάλογο της Νέας Υόρκης και έπεσε το μάτι μου στα κοσμηματοπωλεία Gotham. Τότε είπα αυτό θα είναι το όνομα της πόλης του Batman."

Η μόνη συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσεις με ευλάβεια στην πόλη αυτή είναι η εξής: αν παρατηρήσεις ένα περίεργο κυκλικό φωτεινό σήμα στο νυχτερινό ουρανό, και μέσα του ένα παράξενο σχέδιο, μην κάνεις τον κόπο να σηκωθείς από το κρεββάτι σας, κουκουλώσου κάτω από τα ζεστά παπλώματα και άσε τη "βρώμικη" δουλειά στον ειδικό!


3. Πλανήτης Dune του Frank Herbert

"He who controls the spice, controls the Universe..."

Καλό θα ήταν να έχεις πάντα αυτό υπόψη σου, γιατί αποτελεί ολόκληρη την κοσμοθεωρία του σύμπαντος αυτού!

Επίσης, πάρε και ένα μπουκαλάκι νερό μαζί...Σίγουρα θα σου χρειαστεί αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια έρημο, στην οποία ζει ο "γέρος της ερήμου."

Και ναι πρόκειται για τεράστια σκουλήκια! Όχι ότι πιο ευχάριστο, όποτε καλύτερα να μείνεις μακριά και να αφήσεις τις τολμηρές πράξεις για τη φυλή των Fremen, που τα χρησιμοποιούν και για...μεταφορικό μέσο.

Η πολιτική κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο αυτό, κάνει τη δική μας να μοιάζει παραμυθένια.

Δολοπλοκίες και ραδιούργα σχέδια διαδέχονται το ένα το άλλο, με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας και τον έλεγχο της ροής του "καρυκεύματος" (spice) φυσικά...


4. Πόλη Άρκαμ (Arkham) του H. P. Lovecraft

Η πιο τρομακτική πόλη που έχεις βρεθεί ποτέ! Οι ανατριχιαστικοί εφιάλτες σου ζωντανεύουν στα σκοτεινά και υγρά σοκάκια της, με ένα και μοναδικό σκοπό! Να σε καταβροχθίσουν (μεταφορικά και κυριολεκτικά!)

Ο μετρ του φανταστικού τρόμου, ο Howard Phillips Lovecraft, δημιούργησε την πόλη αυτή, για να πειραματιστεί με τον ανθρώπινο νου και τους βαθύτερους φόβους που μας "στοιχειώνουν."

Η υπαινικτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Lovecraft στις ιστορίες του, είναι πιο καθηλωτική από τα ίδια τα αντικείμενα του φόβου.

5. Κιμμέρια (Cimmeria) του Robert E. Howard

Η πατρίδα του πιο διάσημου βάρβαρου της φανταστικής λογοτεχνίας, του Κόναν.

Επικρατεί το απόλυτο χάος, δεν υπάρχουν αρχηγοί παρά μόνο φυλές. Φυσικά μάχονται μεταξύ τους και με τους γειτονικούς βαρβάρους.

Πάρε κανένα χρυσό σταυρουδάκι της γιαγιάς μαζί. Θα σου χρησιμεύσει να προσλάβεις έναν ντόπιο οδηγό, ώστε να μην πεθάνεις από το κρύο και από την πείνα!


6. Azeroth

Πρέπει να λάβεις ίσως την πιο κρίσιμη απόφαση της ζωής σου...Ορδή ή Συμμαχία...

Με άλλα λόγια, Όρκς, τρολς, απέθαντους και σκοτεινά ξωτικά ή Ανθρώπους, Νάνους και Ξωτικά του Δάσους (χίπηδες!)

Ότι και να διαλέξεις θα σε περιμένουν άφθονες μάχες και ενδιαφέρουσες συμμαχίες.

Α, θα πρέπει και να σώσεις τον κόσμο από τους δαίμονες που θέλουν να τον καταστρέψουν!


7. Χώρα των Θαυμάτων (Wonderland)

Το πράγμα είναι απλό! Για να επιβιώσεις στην χώρα των Θαυμάτων, και να μην την πατήσεις όπως η Αλίκη, θα πρέπει να μην κυνηγάς άγνωστους φουντωτούς λαγούς, να μην τρως ότι σου προσφέρουν (κυρίως αν πρόκειται περί μανιταριών, παραισθησιογόνων ή μη!) και ποτέ μα ποτέ να μην φέρνεις αντιρρήσεις στην Ντάμα Κόυπα (Queen of Hearts).

Αλλιώς μπορεί να χάσεις ακόμα και το κεφάλι σου! (κυριολεκτικά...)

πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου