Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Εκπληκτικές μινιατούρες πόλεων


Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει πολλές μινιατούρες, όπως αυτό το πάρκο στη Γερμανία με διάφορα γνωστά αξιοθέατα.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια λίστα με τις 10 καλύτερες μινιατούρες πόλεων και κρατών.



France Miniature, Γαλλία (φωτογραφία πάνω)
Το France Miniature είναι ένα πάρκο έκτασης 48,5 στρεμμάτων, που περιέχει διαθέτει 160 μοντέλα σε κλίμακα 1:30 των μεγαλύτερων γαλλικών μνημείων. Τα μνημεία έχουν τοποθετηθεί στο πάρκο σε σχεδόν ανάλογη θέση με τα πραγματικά. Πολλά από τα μοντέλα κινούνται και υπάρχουν όλα τα γνωστά ορόσημα της Γαλλίας (ο Πύργος του Άιφελ, οι Βερσαλλίες, η Λούρδη κλπ). Μοντέρνα τρένα-μινιατούρες περνάνε μέσα από το πάρκο και πλοία εκτελούν τακτικά ταξίδια στον «Ατλαντικό» και την «Μεσόγειο» -μικρές λιμνοθάλασσες στην περίμετρο του πάρκου.


Madurodam, Ολλανδία


Το Madurodam είναι μια πόλη-μινιατούρα που βρίσκεται στην περιοχή Scheveningen της Χάγης, στην Ολλανδία. Είναι ένα μοντέλο μιας ολλανδικής πόλης σε κλίμακα 1:25, που αποτελείται από χαρακτηριστικά ολλανδικά κτίρια και μνημεία, όπως είναι σε διάφορα σημεία της χώρας. Αυτή το μεγάλο ολλανδικό τουριστικό αξιοθέατο χτίστηκε το 1952 και έχει φιλοξενήσει δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες. Η πόλη πήρε το όνομά της από τον George Maduro, έναν Εβραίο φοιτητή της Νομικής από το Curaçao που πολέμησε τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ως μέλος της ολλανδικής αντίστασης και πέθανε στο Νταχάου το 1945. Το 1946 στον Maduro απονεμήθηκε μετά θάνατον το μετάλλιο του Ιππότη 4ης κατηγορίας του Στρατιωτικού Τάγματος του Ουίλιαμ, το μεγαλύτερο και παλαιότερο στρατιωτικό παράσημο στο Βασίλειο της Ολλανδίας, για την ανδρεία που επέδειξε στη μάχη της Ολλανδίας εναντίον των Γερμανών. Οι γονείς του δώρισαν το μετάλλιο για να ξεκινήσει η πόλη.


Μόσχα, Ρωσία


Δημιουργήθηκε στην 60η επέτειο από την επανάσταση των Μπολσεβίκων το 1977 από 300 καλλιτέχνες και απλώνεται σε μια έκταση 37 τετ. μέτρων. Είναι το πρώτο και μοναδικό διόραμα του κέντρου της Μόσχας. Η πόλη έχει 16 μέτρα μήκος, 9,5 μέτρα πλάτος και 6 μέτρα ύψος και ήταν εγκατεστημένη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κυκλικό, απομονωμένο, μεγάλο δωμάτιο, που είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένα συστήματα φωτισμού και διαθέτει μια πλατφόρμα για 200 με 250 επισκέπτες.


Πόλη από ζάχαρη


Αυτή η πόλη είναι φτιαγμένη εξολοκλήρου από ζάχαρη και διαθέτει σχεδόν όλα τα διάσημα κτίρια του κόσμου (το Ταζ Μαχάλ, ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα του Σίδνεϊ, το Ράιχσταγκ, το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ κ.ά.). Την κατασκεύασε ο Meschac Gaba και παρουσιάστηκε σε μια έκθεση του στο Λίβερπουλ. Διαθέτει 600 κτήρια σε μια έκταση 9,5x6 μέτρα.


Πόλη από μπισκότα


Είναι η δημιουργία ενός Κινέζου καλλιτέχνη. Αποτελείται από 72.000 μπισκότα και περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά κτίρια μιας πόλης όπως εκκλησία, γήπεδο κλπ.


Πόλη-Origami


Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Wataru Ito χρειάστηκε 4 χρόνια για να δημιούργησε αυτή την πόλη από χαρτί, με διαστάσεις 2.4x1.8x1 μέτρα. Εκτός από το χαρτί ο δημιουργός της χρησιμοποίησε κόλλα, ένα μαχαιρίδιο και ένα τρυπανάκι.


Πόλη από οδοντογλυφίδες


Χρειάστηκαν περισσότερα από 6 χρόνια για να κατασκευάσει αυτή την όμορφη πόλη με οδοντογλυφίδες ο Stan Munro, χρησιμοποιώντας 6 εκατομμύρια οδοντογλυφίδες και 170 λίτρα κόλλας.


Minato, Τόκιο, Ιαπωνία


Χρειάστηκαν πάνω από 14 μήνες για να ολοκληρωθεί αυτό η μικρογραφία σε κλίμακα 1:1000 του Miniato στο Tokyo και βρίσκεται στο Roppongi Hills Mori Tower. Κατασκευάστηκε για την παρουσίαση των πιθανών τοποθεσιών των αθλημάτων για την υποψηφιότητα του Τόκιο για τους ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Κάθε κτίριο φωτογραφήθηκε από ελικόπτερο και αυτοκίνητο για να γίνει μετά η σύνθεση της εικόνα του και να φτιαχτεί το μοντέλο.


Η Σαγκάη το 2020


Αυτή η μικρογραφία δείχνει τη Σαγκάη όπως θα είναι το 2020.


Η Νέα Υόρκη από συνδετήρες


Ο καλλιτέχνης Peter Root χρειάστηκε σχεδόν 40 ώρες για να δημιουργήσει όλη τη Νέα Υόρκη από συνδετήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου