Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

20 πραγματικές φωτογραφίες που έγιναν διάσημες από το διαδίκτυο vol. 2


Δείτε το πρώτο μέρος εδώ.



10. Το μαύρο ελαφάκι (φωτογραφία πάνω)
Το 2010, φωτογραφίες από ένα σπάνιο μαύρο ελαφάκι έκαναν την εμφάνιση τους στην ιστοσελίδα του φωτογράφου Richard Buquoi. Ο Buquoi τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες κοντά στο Ώστιν του Τέξας.


9. Το ροζ δελφίνι


Τον Ιούνιο του 2007, φωτογραφίες ενός ροζ αλμπίνο ρινοδέλφινου τραβήχτηκαν στην λίμνη Calcasieu, μια υφάλμυρη λίμνη στη νοτιοδυτική Λουιζιάνα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο Dagmar Fertl, ήταν μόλις η τρίτη φορά που αναφέρεται αλμπίνο ρινοδέλφινο στον Κόλπο του Μεξικό και το 14ο που εντοπίστηκε στον κόσμο.


8. Ο Kurt Wenner


Ο Kurt Wenner είναι ένας καλλιτέχνης γνωστός για τα τρισδιάστατα έργα τέχνης του σε πεζοδρόμια. Σε νεαρή ηλικία, ο Wenner εργάστηκε για τη NASA σαν εικονογράφος επιστημονικής φαντασίας. Στη δεκαετία του 1980 ο Wenner ήταν ο πρώτος που παρουσίασε την τέχνη αυτή των τρισδιάστατων ζωγραφιών σε πεζοδρόμια. Εφηύρε μια νέα γεωμετρία με σκοπό να απεικονίσει το έργο του. Η εξάπλωση του διαδικτύου έχει βοηθήσει τη δημοτικότητα του Wenner και πολλά από τα πορτρέτα του έχουν γίνει viral.


7. Η φωτιά στο Bitterroot National Forest


Το 2000, οι ΗΠΑ υπέστησαν μια φρικτή περίοδο πυρκαγιών. Μέχρι τον Αύγουστο, πάνω από 1,5 εκατ. στρέμματα γης είχαν καεί. Στις 6 Αυγούστου 2000, αρκετές πυρκαγιές συνέκλιναν στο Bitterroot National Forest κοντά σε μια πόλη της δυτικής Μοντάνα. Καθώς η φωτιά εξαπλωνόταν, ο John McColgan τράβηξε μια αξιόλογη φωτογραφία της σκηνής. Δείχνει μερικά ελάφια που παρακολουθούν τη φωτιά από ένα ποτάμι.


6. Ένα φίδι αρπάζει ένα wallaby


Το 2005, ένα αυστραλιανό μέσο ανέφερε μια φωτογραφία που έδειχνε ένα μεγάλο πύθωνα να τραβάει ένα wallaby (είδος καγκουρό) από το νερό. Το 2007, η εικόνα έγινε viral, με την περιγραφή ότι ένα φίδι έτρωγε μια αγελάδα, πράγμα που δεν ίσχυε. Το συγκεκριμένο είδος πύθωνα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος της Αυστραλίας και είναι γνωστό πως τρώει μεγάλα ζώα. Το φίδι στη φωτογραφία είναι τεράστιο και αν προσέξετε θα δείτε πως πάει μέχρι το δεξί άκρο της φωτογραφίας. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην περιοχή Κίμπερλι της δυτικής Αυστραλίας.


5. Τα διζυγωτικά δίδυμα


Τον Φεβρουάριο του 2006, εμφανίστηκαν κάποια άρθρα σε πολλές βρετανικές εφημερίδες που έλεγαν την ιστορία δυο δίδυμων κοριτσιών που είχαν διαφορετικό χρώμα. Το 2005, τα κοριτσάκια γεννήθηκαν από λευκή μητέρα και μαύρο πατέρα. Η περίπτωση αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια μιας και είχαν τον ίδιο πατέρα. Τα περισσότερα παρόμοια περιστατικά αφορούν δίδυμα από διαφορετικούς πατέρες. Η Daily Mail έγραψε πως οι πιθανότητες ενός ζευγαριού να γεννήσει διζυγωτικά δίδυμα είναι περίπου μία στο εκατομμύριο.


4. Μια απότομη ανάβαση


Τον Σεπτέμβριο του 2010, εμφανίστηκαν μερικές φωτογραφίες στις οποίες ένα κοπάδι μεγαλόκερων προβάτων να περπατάνε στην απόκρημνη πλευρά του φράγματος Buffalo Bill, στον ποταμό Shoshone στην πολιτεία Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Πολλές ιστοσελίδες τις είπαν πβς οι φωτογραφίες ήταν ψεύτικες, επειδή δεν είχαν τραβηχτεί στο φράγμα Buffalo Bill, αλλά έδειχναν μια ομάδα αγριοκάτσικων των Άλπεων στο φράγμα Cingino στο Πιεμόντε της Ιταλίας. Τα αγριοκάτσικα προσπαθούσαν να πάρουν αλάτι από τις πέτρες. Δείτε ακόμα δυο φωτογραφίες εδώ και εδώ.


3. Μια φιλική φάλαινα


Το 2009, ο κάμεραμαν Marco Queral συνέλαβε μερικές απίστευτες φωτογραφίες ενώ καταδυόταν με μια 15,25 μέτρων θηλυκή φάλαινα στο Νότιο Ειρηνικό (κοντά στη Χαβάη). Ο Queral έχει περάσει 20 χρόνια της ζωής του, φωτογραφίζοντας τις φάλαινες. Η πιο διάσημη φωτογραφία από τη συλλογή του δείχνει τον Marco Queral να έρχεται σε επαφή με μια γιγαντιαία φάλαινα.
Η φωτογραφία διαδόθηκε στο διαδίκτυο με την ιστορία πως μια φάλαινα συνάντησε μια ομάδα ψαράδων κοντά στα νησιά Farallon, 29 χλμ από το Σαν Φρανσίσκο. Στην ιστορία, μια φάλαινα μπλέχτηκε στα δίκτυα των ψαράδων και έτσι ένας από αυτούς έπεσε στο νερό και ελευθέρωσε το κήτος. Αφού ελευθερώθηκε, η φάλαινα επέστρεψε στους άντρες και τους ευχαρίστησε. Ο άνθρωπος που έκοψε το σκοινί από το στόμα της φάλαινας, δήλωσε ότι τα μάτια του κήτους τον ακολουθούσαν όλη την ώρα. Η είδηση είναι ακριβής, αλλά λανθασμένα αποδόθηκε στον φωτογράφο Marco Queral.


2. Ένας αλιγάτορας με ελάφι στο στόμα του


Το 2004, εμφανίστηκε μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ένας αλιγάτορας σε μια λίμνη στη Λουιζιάνα με ένα ενήλικο ελάφι στο στόμα του. Η φωτογραφία σόκαρε τον κόσμο καθώς η λίμνη είναι δημοφιλές μέρος για ψάρεμα και για τα σκάφη αναψυχής. Άλλοι ισχυρίστηκαν πως η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια λίμνη στην Αλαμπάμα ή στη Νότια Καρολίνα. Τον Αύγουστο του 2004, η αμερικάνικη υπηρεσία για την αλιεία και την άγρια φύση ανακοίνωσε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Νότια Τζόρτζια, κοντά στα σύνορα με τη Νότια Καρολίνα από έναν υπάλληλο της, ο οποίος ετοιμαζόταν να ανάψει φωτιά και έλεγχε την περιοχή από ένα ελικόπτερο.


1. Ένας καρχαρίας ακολουθεί κωπηλάτη


Τον Σεπτέμβριο του 2005, το περιοδικό Africa Geographic δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Ντετέκτιβ καρχαριών», το οποίο ερευνούσε τους λευκούς καρχαρίες στα ανοικτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής. Το άρθρο περιλάμβανε μια συλλογή από φωτογραφίες μεταξύ των οποίων υπήρχε και μια που έδειχνε έναν κωπηλάτη που τον ακολουθούσε ένας λευκός καρχαρίας. Η λεζάντα της φωτογραφίας ανέφερε, «Καθισμένος σε ένα 3.8 μέτρων καγιάκ, παρακολουθεί έναν 4μετρο λευκό καρχαρία να τον πλησιάζει».
Με τα χρόνια, πολλές ψεύτικες φωτογραφίες με καρχαρίες έχουν γίνει viral στο διαδικτύου. Μερικά καλά παραδείγματα είναι η φωτογραφία ενός καρχαρία που πηδάει έξω από το νερό και επιτίθεται σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, η φωτογραφία ενός πεινασμένου καρχαρία που κρύβεται πίσω από δύτες, η φωτογραφία ενός μεγάλου καρχαρία κοντά σε ένα σέρφερ (στην πραγματικότητα είναι ένα δελφίνι) και πιο πρόσφατα η φωτογραφία ενός καρχαρία στους δρόμους του Πουέρτο Ρίκο μετά τον τυφώνα Irene. Ο καρχαρίας σ' αυτήν την φωτογραφία είναι από αυτή με τον κωπηλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου