Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Εντυπωσιακό "show" στον ουρανό

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε (σε πλήρη οθόνη) ένα απίστευτο βίντεο με εικόνες της γης, τραβηγμένες από δορυφόρο κατά τη διάρκεια του μαγευτικού φαινομένου του βόρειου σέλας!

Το άκρως εντυπωσιακό αυτό video δημιούργησε ο Michael König συνδέοντας μια ακολουθία από φωτογραφίες που τράβηξε κατά την παραμονή του στο διαστημικό σταθμό "International Space Station" από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, με τη βοήθεια ειδικής κάμερας.

Το βόρειο σέλας, υπό την "δραστηριότητα" του οποίου τραβήχτηκε το βίντεο, δείχνει τα κύματα φωτός που υψώνονται στον ουρανό να αναμειγνύονται, σαν να τα φυσά απαλό αεράκι!

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το βίντεο είναι ελάχιστα επεξεργασμένο (!), καθώς ήθελε να επιτύχει ένα αποτέλεσμα τόσο καλό που όλοι να απορούν για το αν είναι αληθινό ή όχι. Τελικά τα κατάφερε.

Να σημειωθεί ότι το Βόρειο Σέλας (aurora borealis), πήρε το όνομά του από τη Ρωμαϊκή θεότητα της Αυγής, Aurora, και τη γεωγραφική περιοχή του Βοριά.

Βλέποντας αυτό το βίντεο νιώθουμε πραγματικά σαν μυρμήγκια μπροστά από ελέφαντα, ενώ ταυτόχρονα μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Πώς γίνεται η γη να φαίνεται τόσο ωραία από ψηλά και τόσο "μέτρια" από τον καναπέ μας;


πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου