Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πιο ευτυχισμένοι οι υπάλληλοι που έχουν πρόσβαση στα Social Media εν ώρα εργασίας

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε αναφέρει άλλη μία έρευνα που σχετιζόταν με την χρήση των κοινωνικών δικτύων εν ώρα εργασίας. Βρήκαμε όμως και ένα inforgraphic, το οποίο οπτικοποιεί ακριβώς την σχέση που έχουν οι εργαζόμενοι με τα κοινωνικά δίκτυα.

Η πλειονότητα των ανθρώπων οι οποίοι συνδέονται στα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, συνήθως το επιτελούν μία με δύο φορές την ημέρα. Θα επισκεφτούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μέσω των κινητών τηλεφώνων τους ή από τους υπολογιστές του γραφείου, ώστε να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με το κοινωνικό δικτυακό τους περιβάλλον. Αυτοί που όντως έχουν πρόσβαση στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, εν ώρα εργασίας, είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο πρόθυμοι να εργαστούν.

Φυσικά, το Facebook είναι ο δημοφιλέστερος δικτυακός προορισμός και για τους εργαζόμενους και ακολουθεί το LinkedIn και τρίτο το Twitter, συμπληρώνοντας την τοπ τριάδα.

Το infographic παρακάτω δείχνει τους ακριβείς αριθμούς και τα ποσοστά των επαγγελματιών που συνδέονται στα social media, ενώ αναφέρει ακόμα και το ζήτημα του κατά πόσο θα έπρεπε να επιτρέπεται η πρόσβαση εν ώρα εργασίας από τους εργοδότες.




πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου