Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ένα «Κάστρο στον Ωκεανό»


Το 2009, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Wataru Ito -και αφού χρειάστηκε 4 χρόνια- ολοκλήρωσε την κατασκευή μιας απίστευτης μινιατούρας από χαρτί, με διαστάσεις 2,4x1,8 μέτρα και ύψος 1 μέτρο, μόνο με χαρτί, κόλλα και ένα μαχαιρίδιο.



Ο Wataru Ito, άρχισε να κατασκευάζει το Umi no Ue no Oshiro (Κάστρο στον Ωκεανό), ενώ μελετούσε για να μπει στην σχολή καλών τεχνών. Είχε βαρεθεί με τις εισαγωγικές εξετάσεις όταν αποφάσισε να δημιουργήσει μια μινιατούρα πόλης από χαρτί με την αρχαία τέχνη του Origami.


Αφού απέτυχε 3 φορές να μπει στο πανεπιστήμιο -μιας και ασχολούνταν μόνο με το έργο του- συνέχισε να ασχολείται μαζί του. Ενώ το έργο άρχισε να γίνεται περίπλοκο, αυτός κοιμόταν κάτω από τραπέζι στο πολύ μικρό διαμέρισμά του, για να έχει ελεύθερο χώρο. Τελικά μετά από 4 χρόνια το ολοκλήρωσε και τελικά πέρασε τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο.


Το κέντρο της «πόλης» είναι ένα κάστρο το οποίο βασίζεται στο El Temple de la Sagrada Familia στη Βαρκελώνη. Ο κεντρικός πύργος περιβάλλεται από καθεδρικό ναό, σχολείο, θεματικό πάρκο, εργοστάσιο και αεροδρόμιο, ηλεκτρικά φώτα και ένα τρένο που κινείται.







Χρειάστηκε 4 χρόνια για να χτίσει το έργο του και αφού το ολοκλήρωσε και το εξέθεσε, δήλωσε πως θα το έκαιγε μετά τη λήξη της έκθεσης. «Αφιερώνομαι στα έργα μου ενώ τα δημιουργώ, αλλά τα βαριέμαι γρήγορα όταν τα ολοκληρώσω. Όταν η έκθεση τελειώσει θα το κάψω. Αν τραβήξω ένα βίντεο την ώρα που καίγεται και το παίξω ανάποδα μπορεί να το δω να υψώνεται από τις στάχτες του», δήλωσε!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου