Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μυθικά πλάσματα και που θα τα βρείτε – εάν βέβαια υπάρχουν

Τα 'hobbits' του νησιού Φλόρες - Ινδονησία

Μικρά, βίαια και περιβόητα για την απροκάληπτη όρεξή τους, οι άνθρωποι νάνοι που διαμένουν στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας θεωρούνταν από παλιά κάτι το μυθικό, και αναφέρονταν σ' αυτά ως "Ebu Gogo", μέχρι που η επίμαχη ανακάλυψη μικροσκοπικών ανθρωποειδών κρανίων σε μία σπηλιά στο νησί Φλόρες το 2003, διέγειρε τρομερά τη φαντασία του κόσμου. Ορισμένοι υποθέτουν πως αυτοί οι μικροί άνθρωποι μπορεί ακόμα να κατοικούν σε ορισμένα από τα αμέτρητα μικρά νησιά της χώρας.

Chupacabras – Κεντρική Αμερική

Για δεκαετίες, οι μύθοι για τα chupacabras - ή "goat-sucker" όπως αποκαλούνται, έχουν τρομοκρατήσει τους αγρότες στην κεντρική Αμερική, με τις περιγραφές για το πλάσμα αυτό να ποικίλουν, μιλώντας για μία φτερωτή μαϊμού μέχρι ένα κανγκουρό με κυνόδοντες. Τον περασμένο χρόνο φημολογείται πως πυροβολήθηκε ένα στο Τέξας αφού είχε σκοτώσει πολλά θηράματα, όμως όπως αποδείχθηκε ήταν μόνο μία μοχθηρή διασταύρωση κογιότ και σκύλου.

Coelacanth – Νότια Αφρική

Το 1938, Νότιοαφρικανοί επιστήμονες έμειναν άφωνοι ήταν ένας ντόπιος ψαράς έπιασε ένα ψάρι που ήταν σίγουροι πως είχε εξαφανιστεί μαζί με τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια. Το "ζωντανό απολίθωμα" είναι η πιο διάσημη (και η πιο ακριβοθώρητη) ατραξιόν της Sodwana Bay, το καλύτερο μέρος για καταδύσεις στη Νότια Αφρική.

Yeti – Νεπάλ

Οι καταγεγραμμένες αναφορές για ένα τριών μέτρων ψηλό, πιθηκοειδές πλάσμα στις πλαγιές των Ιμαλαϊων, πάνε πίσω αιώνες. Εάν θέλετε να κάνετε την δική σας προσπάθεια να δείτε ένα yeti (aka Abominable Snowman), τραβήξτε προς τα βουνά Dhaulagiri του Νεπάλ, όπου ένα 20 εκατοστών αποτύπωμα ποδιού φωτογραφήθηκε στο χιόνι πριν από τρία χρόνια.

Megalodon – Νότιος Ειρηνικός Ωκεανός

Μπορεί ένα άγνωστο, 30 μέτρων τέρας καρχαρίας με 18 εκατοστά κοφτερά δόντια να παραμονεύει στα βάθη των ωκεανών μας; Αυστραλοί ψαράδες ορκίζονται πως συνάντησαν ένα τέτοιο τέρας κοντά στο νησί Borough και ένα ελαφρώς μικρότερο, 15 μέτρων είδος εντοπίστηκε στην Γαλλική Πολυνησία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Τεράστιο καλαμάρι – Ιαπωνία

Ο μύθος του τεράστιου όσο ένα νησί, kraken, μπορεί να είναι κάτι φανταστικό, όμως ένα εξίσου τρομακτικό με πλοκάμια τέρας ζει πραγματικά λίγο μακριά από τις Ιαπωνικές ακτές. Το να δείτε ένα βέβαια έξω στη θάλασσα είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, αλλά για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας πηγαίνετε στο απομονωμένο νησί Chichijima, εξοπλισμένοι με μία κάμερα βυθού.

Shamanu – Ιαπωνία

Ήταν ένα φθινοπωρινό απόγευμα του 1996 όταν ο Χιρόσι Γιάγκι, ένας δεινός ερευνητής των shamanu, όπως υποστηρίζει εντόπισε έναν λύκο νάνο σ' ένα εγκαταλελειμμένο δασικό μονοπάτι στην ορεινή περιοχή Τσιτσίμπου. Τράβηξε όχι λιγότερες από 19 φωτογραφίες του πλάσματος, αλλά από τότε δεν το έχει δει ξανά κανείς.

Mapinguari – Βραζιλία

Αν και σχεδόν οι περισσότεροι επιστήμονες λένε πως το γιγαντιαίο Mylodon έχει εξαφανιστεί εδώ και 10.000 χρόνια, φήμες θέλουν κάποια είδη να κρύβονται σε απομονωμένα σημεία της Νότιας Αμερικής. Το 1975 ένας Βραζιλιάνος εργάτης σε ορυχεία ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το τέρας, και αργότερα ανακάλεσε στη μνήμη του με μεγάλη λεπτομέρεια την τρομερή του δυσωδία.

Η χελώνα Hoan Kiem – Βιετνάμ

Ο μύθος της τεράστιας χελώνας του γλυκού νερού Hanoi κρατάει από τα 1428, όμως το πλάσμα το έχουν δει στη Λίμνη Hoan Kiem σε μόνο σκανδαλιστικά σπάνιες περιπτώσεις. Αυτό που θεωρούνταν ευρέως ένας μύθος, έγινε πραγματικότητα νωρίτερα αυτή τη χρονιά όταν μία δύο μέτρων χελώνα ψαρεύτηκε από μία λίμνη για να θεραπεύσουν μία ασθένεια από μύκητες.

Mothman – Αμερική

Για περισσότερο από ένα χρόνο, από το 1966 μέχρι το 1967, ένα φτερωτό πλάσμα, με μέγεθος ανθρώπου και με λαμπερά κόκκινα μάτια ισχυρίζεται πως βασάνισε τους καλούς ανθρώπους του Point Pleasant της Δυτικής Βιρτζίνια. Αναφέρθηκαν περισσότερες από 100 περιπτώσεις αναφοράς του μόνο εκείνη τη χρονιά, κάτι που τελικά κατέληξε το υλικό για το βιβλίο του 1975 του Τζον Κιλ, The Mothman Prophecies.

Το τέρας Montauk - Αμερική

Από την πολιτεία της Νέας Υόρκης προέρχονται οι ιστορίες για το τέρας Montauk, ένα άγνωστης ταυτότητας πλάσμα με περίεργη όψη, που υποστηρίζεται πως ξεβράστηκε, νεκρό, το 2008. Δυστυχώς το κουφάρι εξαφανίστηκε πριν μπορέσουν να το εξετάσουν σωστά, όμως ακόμα μία περίπτωσή του αναφέρθηκε όχι περισσότερο από 100 μίλια μακριά το 2011.

Dover Demon – Αμερική

Ο Δαίμονας του Dover, αυτό που έχουν περιγράψει ως ένα πλάσμα ύψους 1.20εκατ. με ένα κεφάλι σε σχήμα καρπούζι χωρίς μύτη, στόμα ή αυτιά, δεν το έχει δει κανένας από το 1977, αν και αυτή η όπως ακούγεται τρομακτική οντότητα, φημολογείται πως την είδαν σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις μέσα σ' ένα χρονικό διάστημα 25 ωρών εκείνη τη χρονιά στην πολιτεία της Μασσαχουσέτης. Όντας το σπίτι του Witch Museum, αυτή η πολιτεία είχε από παλιά μία αδυναμία στο απόκοσμο.

πηγή: gr.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου