Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Οι φωτογραφίες που τραβάτε «λένε» τίποτα ή... Ένα πρόγραμμα θα σας πει

Είστε από τους τύπους που το μεγαλύτερο μέρος του σκληρού τους δίσκου είναι κατειλημμένο με φωτογραφίες και γενικότερα το «παλεύετε» με την φωτογραφία αλλά δεν είστε και απολύτως σίγουρος για το πόσο ωραίες είναι. Σταματήστε λοιπόν να ρωτάτε και να δείχνετε από δω και από εκεί τους τις φωτογραφίες σας και να ρωτάτε αν είναι ωραίες κτλ.

Οι ερευνητές στην Xerox δημιούργησαν ένα πακέτο λογισμικού, το οποίο με «σοβαρότητα και ειλικρίνεια» πρόκειται να σας ενημερώσει για το κατά πόσο οι φωτογραφίες είναι όντως καλές ποιοτικά ή καλύτερα να βρείτε κάποιο άλλο χόμπι να ασχολείστε.

Παρατηρώντας και εσείς τα παραδείγματα από το πρόγραμμα Aesthetic Image Search, μπορείτε να διακρίνετε και ίσως ότι όντως οι καλές έχουν μία άλφα ποιότητα, αν και κάποιες και από αυτές που «κόπηκαν», ίσως αδικήθηκαν.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί και εξετάζει τις ίδιες παραμέτρους που θα εξέταζε και ένας έμπειρος φωτογράφος, όπως την ισορροπία φωτός μεταξύ άλλων παραμέτρων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόγραμμα «προσπαθεί να μάθει τι κάνει μια εικόνα ιδιαίτερη, και οδηγεί τους λάτρεις της φωτογραφίας να την χαρακτηρίσουν ως υψηλής ποιότητας».

Τις φωτογραφίες προτού μπορέσει να τις κρίνει το πρόγραμμα θα πρέπει πρώτα να της κατηγοριοποιήσετε ανάλογα με το τι περιεχόμενο που έχουν, όπως πορτρέτα ,παραλίες, ουρανός ή λουλούδια.

Ο αλγόριθμος χρησιμοποιεί διαφορετικές παραμέτρους για την αξιολόγηση του κάθε είδους φωτογραφίας ανάλογα με αντικείμενό που απεικονίζουν.

πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου