Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο Πύργος της Μόρντορ υπάρχει!


Ο Μαύρος Οβελίσκος που δημιούργησε η φύση στο Σάο ΤομέΊσως σε μερικούς από εσάς να σας θυμίσει το «The Dark Tower» του Stephen King ή σε άλλους τον Πύργο της Μόρντορ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Όπως και έχει, θα εκπλαγείτε όταν δείτε πως ο Μαύρος Πύργο υπάρχει στην πραγματικότητα ... σε ένα μικρό νησί κοντά στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα, στο Σάο Τομέ στον Κόλπο της Γουινέας. Λέγεται Pico Cão Grande δηλαδή η Κορυφή του Μεγάλου Σκύλου.

Δείτε ακόμη:
Hallelujah Mountains του AvatarΕίναι μια από τις ψηλότερες ηφαιστειακές κορυφές της Γης με ύψος 300 μ. και υψώνεται στο τοπίο με κάπως … άσεμνο τρόπο. Η κορυφή του συχνά καλύπτεται από σύννεφα.Η ομίχλη και η υγρασία πάνω από τη ζούγκλα που περιβάλει την κορυφή, προσθέτει μυστήριο καθώς ο βράχος ορθώνεται απειλητικά.Μοιάζει με ένα τεράστιο δάχτυλο που απλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει εκεί…


Εκτός από τα φίδια που είναι αναρίθμητα στον βράχο, στην ζούγκλα γύρω από το βράχο έρχεται και η Δερματοχελώνα καθώς και ο σπάνιος Γιγάντιος Βάτραχος των Δέντρων του Σάο Τομέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου